PROSTOR
Obývací pokoj se vstupem na lodžii slouží čtyřčlenné rodině. Tady mají všichni dost místa, aby mohli být spolu.

PROBLÉM
Neútulný prostor, navíc televize umístěná nad jídelním stolem působila nepříjemně jak pro stolující, tak pro ty, kteří sledovali obrazovku z pohovky.

ŘEŠENÍ
Navrhla jsem novou dispozici, která rozdělí prostor do logicky uspořádaných zón. Lépe splňují požadavky na jednotlivé funkce a navíc místnosti dodají příjemný a útulný ráz.

DŘÍVE
Obývací pokoj slouží rodičům i dětem, kromě pohovky je tu však i rodinný jídelní stůl, nad nímž visí televize. To nebyl dobrý nápad.

Původní stav obývacího pokoje
Autor: Lenka Kulhavá

VARIANTA 1
Vestavěná knihovna ušetří spoustu místa a navíc se v ní našel i prostor pro integrovanou lavici.

Varianta 1
Autor: Lenka Kulhavá

NORSKÝ VZOR
Použila jsem zde přírodní hřejivé materiály pro útulný pocit, celý interiér se nese ve skandinávském duchu, zařizovací prvky mají vtipné detaily odkazující ke známým vzorům typického norského svetru. V rámci velké knihovny jsem vytvořila praktickou lavici s úložným prostorem, která muže být mimo čas stolování využita i jako příjemný koutek na čtení či práci.

BARVY
Pomocí tradičních přírodních barev se nejlépe vytváří pocit dobře známého domova i v novém interiéru. Akcenty jsem volila jemně pastelové

Barevná kombinace pro variantu 1
Autor: Lenka Kulhavá

VARIANTA 2
Kompaktnější dispozice pokoje počítá s pohovkou přemístěnou pod okno. Všichni si tak budou blíže.

Varianta 2
Autor: Lenka Kulhavá

BOHO
Bohémské doplňky hrající všemi barvami rozsvítí každý fádní interiér! Zařizovací prvky jsou mixem starého snovým (stolek z antiku a čalouněné nové křeslo) a dodají prostoru hravost a novou energii. Pravý šmrnc sem přinesou velké květiny, které doladí příjemne zabydlenou atmosféru.

BARVY
Volila jsem barvy, které odpovídají trendům pro rok 2017. Jsou optimistické a veselé, přitom je najdeme i na vintage doplňcích.

Barevná kombinace pro variantu 2
Autor: Lenka Kulhavá

Článek vzikl ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení.