Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka (†9) zemřela po autonehodě: Její smrt zachránila život čtyřem dětem

Autor: msj - 
21. září 2018
19:16

Teprve devítiletá Keira (†9) zemřela na následky zranění utrpěných při vážné dopravní nehodě. Její matka teď zveřejnila fotku, na které svou umírající dceru drží za ruku. Díky jejímu rozhodnutí darovat orgány dítěte, Keira posmrtně zachránila 4 jiné životy.

Keira Ball (9) zemřela tři dny poté, co při dopravní nehodě utrpěla vážná zranění hlavy. K neštěstí došlo v červenci nedaleko jejího domova v anglickém Devonu. Její matka Loanna Ball byla rovněž zraněna. Nyní zveřejnila srdcervoucí fotku, na které naposledy drží své umírající dítě za ruku. Byla pořízena jen o několik hodin před tím, než Keira vydechla naposledy.

Dnes se mi tato fotka dostala do rukou poprvé. Zachycuje chvíli, kdy jsem naposledy mohla držet ručičku své překrásné princezny Keiry,“ napsala Loanna Ball na Facebooku.

Skoro si na tuhle návštěvu nepamatuju. Také jsem na tom byla špatně a byla jsem pod vlivem léků. Jsem také hrozně pyšná na své ostatní děti, které se svou sestrou zůstaly až do konce. Byly svědky toho, čím by si žádné dítě ani rodiče neměli projít,“ píše Loanna.

Lakovat své sestře nehty, česat jí vlasy a zpívat jí, to všechno je prostě úžasné. Moje děti jsou můj svět,“ obdivuje Loanna zralost a laskavost svých ratolestí.

Po Keiřině smrti se rodiče rozhodli, že se jejich dcerka stane dárcem orgánů. Motivovala je k tomu její touha pomáhat lidem. Prvním obdarovaným byl Max Johnson (10), který bojoval o svůj život v nemocnici Freeman v Newcastlu a nutně potřeboval transplantaci. Lékaři Maxovi diagnostikovali hypertrofickou kardiomyopatii, nemoc, při které zbytní srdeční sval a orgán pomalu přestává být schopen správně pracovat.  Na nové srdce čekal chlapec osm měsíců.

Jeho rodina se dobré zprávy dozvěděla přes telefon, když jim volal lékař, že našli dárce. Britský portál Daily Mirror dokonce zorganizoval setkání Maxe s rodinou Keiry, jejíž srdce mu zachránilo život.

Otec dívky, Joe Ball, řekl: „Když nyní vím, co pro něj ta transplantace udělala… Všechno to teď cítím. Je to reálná osoba. Cítím, jako kdyby velká část Keiry byla teď Maxem. Je to borec.

Keira je teď součástí i naší rodiny a vždycky bude. Vždycky na ni budeme vzpomínat,“ řekl Maxův tatínek, Paul Johnson.

Bude žít dál. A nejen pro nás. ‚Děkuji‘ teď zní skoro až bezvýznamně. Být schopný s tebou mluvit a vidět tě pro mě moc znamená. Je pro vás důležité, abyste si všimli, jak moc velká událost to pro naše životy je,“ řekl Paul pro Daily Mirror.

Keira dohromady zachránila 4 životy, včetně malého chlapce, který obdržel játra a slinivku.

 

jasnovidec01 ( 22. října 2018 11:05 )

Ty jsi hnusná,ta fotka matky je určitě z dřívějška.

Zobrazit celou diskusi