Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chudá matka (25) prodala své devítidenní dítě za 973 korun jiné ženě (43)

Zoufalá Inna (25) nemohla vychovávat svou novorozenou dceru. Rozhodla se ji tedy prodat za 973 Kč! (ilustrační foto)
Zoufalá Inna (25) nemohla vychovávat svou novorozenou dceru. Rozhodla se ji tedy prodat za 973 Kč! (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: rc - 
21. září 2018
06:10

K zoufalému činu se rozhodla Inna Petrova (25) pocházející z ruského města Omsk. Mladá matka nemohla uživit své novorozené dítě, tak se ho rozhodla prodat. Dítě prodala  Natalii Zhdanově (43) za pouhých 973 Kč! K předání došlo na letišti v Omsku.

Inna Petrova je nezaměstnanou malířkou, která před pouhými devíti dny porodila dítě. Pětadvacetiletá žena však neměla dostatek finančních prostředků, aby dítě uživila, rozhodla se proto k zoufalému činu. Na sociální síti si přečetla příspěvek Natile Zhdanovy, učitelky z Petrohradu, od níž se právě odstěhoval syn, a ona by se ráda starala o další dítě. „Zdravím všechny! Můj syn a já bychom velice rádi získali dítě ve věku od 0 do 3 měsíců. Všechny dokumenty pro adopci jsou připravené. Prosím, pošlete mi soukromou zprávu s detaily. Děvčata, prosím, pomozte!“ napsala podle Daily Mail na sociální síť.

„Ahoj, ráda bych dala svou dceru k adopci. Prosím, adoptujte ji, nemohu ji vychovávat,“ reagovala na zprávu Petrova. Ženy se tedy domluvily, že se sejdou na letišti v Omsku, kde dojde k předání. Zhdanova letěla tisíce kilometrů, aby si miminko převzala. Setkání žen na letišti zachytily bezpečnostní kamery. Zdrcená Petrova postávala v hale s dítětem zabaleným do růžové zavinovačky, a když viděla, že je čas na to, se s dítětem rozloučit navždy, propukla v pláč. Své vlastní dítě prodala za pouhých 973 Kč!

„Během našeho jednání biologická matka dítěte vysvětlila, že žila v pronajatém bytě s její matkou a sestrou. Obě byly silně proti dítěti a kladly silný psychologický tlak na budoucí matku. Mladá žena nemohla dostat práci a nebyla vdaná za otce dítěte, který věděl o těhotenství, ale neměl v úmyslu ji jakkoliv podporovat. Proto se rozhodla dát dítě učitelce z Petrohradu,“ řekl žalobce Vasily Gumenyuk. „Má matka mi vyhrožovala, říkala, jestli porodíš, prostě se nevracej domů, nepustím tě dovnitř. Řekly mi, že dítě není žádná hračka. Tak jsem napsala na sociální síť, že potřebuji pomoc, a Natalia Zhdanova mi odpověděla,“ uvedla Petrova.  Oběma ženám hrozí až deset let za mřížemi za obchodování s dětmi.

MilVik ( 24. září 2018 07:28 )

 S prominutím jste úplně blbý, vůbec netušíte pod jakým nátlakem ze strany matky a setry byla. Netvrdím že je to pravda a že vše co se v blesku píše je 100% důvěryhodné, ale zda se ocitla v situaci kdy dejme tomu třeba nechtěně otěhotněla, páč byla blbá a místo podpory rodiny a hledání řešení, když se na ní tatinek dítěte vykašlal se k ní otočili zády a ještě ji vyhrožovali, když neměla kam jít a z čeho čerpat finance ( nevim kolik je u nich mateřská, zda nějaká je) tak nemůžete vědět co se ji honilo hlavou. Co dělat? Jak pomoci sobě a dítěti? Třeba ji možnost dat ho někomu kdo o něj ooravdu stál a dobře by se postaral, ona by nepřišla o bydlení atd zdálo v tu chvíli jako nejlepší... Každý jsme jiný, nikdy nikomu do hlavy nevidíte, tak nesudte, když nevíte čím si prošel a co se mu honí hlavou. Já sama jsem maminka dvou malých dětí. Manžel si našel jinou a vyhodil nás s dětmi na ulici když dcerce bylo šest dní. Nemám rodinu co by mi pomohla a jeho jsem já a děti nezajímaly a nezajímáme dodnes. Dcerce ted bude půl roku a od našeho odchodu/vyhazovu s námi nekomunikuje a neposílá ani peníze. Také jsem byla v zoufalé situaci, vím jake to je i když bych tedy nikdy žádné ze svých dětí nikdy neprodala, ani by mě to nenapadlo, tak vim moc dobře co vše se takovému člověku může honit hlavou... jak zabezpečit sebe a děti? Jak udělat aby měli vše co potřebují a byly šťastní? Já to nakonec díky azylovému domu a přátelům zvládla, už jsme 4 měsíce ve svém a je nam dobře i když počítáme každou korunu a lítám stále po soudech aby tatínek na své děti také aspoň něco platil. Ale lidi, prosím Vás, nesuďte a neurážejte někoho, když mu do hlavy nevidíte. Dle mého chtěla jen dát dítěti to co potřebuje a zaslouží si, když ona nemůže a myslím že částka ji v tu chvíli byla úplně jedno. Jen to bohužel vzala za špatný konec, nenašla lepší řešení... třeba... kdo ví... Jen nesuďte když neznáte pravý příběh dotyčné. Kde to žijeme?

PPP150W ( 21. září 2018 11:36 )

Vy toho nechápete mnohem, mnohem více.

sores ( 21. září 2018 11:08 )

Nechápu ženský které sexují a nemají zábrany a nepřemýšlí,pustí na sebe chlapa bez ochrany.Jsou to blbky bez IQ primitivní!!! Věděla že je žebračka a stejně do toho šla.

5nastolevceskych ( 21. září 2018 07:20 )

Tento způsob prodeje dítěte je u nás nezákonný, protože obchází EET a tudíž okrádá stát na daních.

PPP150W ( 21. září 2018 07:15 )

No jasně. Zatím co "starostlivému" otci a příbuzným matky dítěte nehrozí nic. Takhle se mohlo mít dítě dobře. V opačném případě by skončilo v jednom z ruských děcáků, kde by z něj vyrostlo bůh ví co za individum.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání