Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Dívky se utkaly v soutěži nacistické krásy. Miss Hitler ale zarazili Židé

Autor: AKu - 
18. září 2018
12:35

Ruská sociální síť Vkontakte zablokovala kontroverzní skupinu, která propagovala online soutěž krásy Miss Hitler. Ta vyzývala dívky, aby se fotografovaly s nacistickou tematikou a vyznávaly v krátkých příspěvcích svůj obdiv k Třetí říši. Zprávu přinesla izraelská média.

Soutěž se na ruské sociální síti objevila ve skupině věnované vůdci nacistického Německa Adolfu Hitlerovi. Cílem organizátorů bylo přispět k „propagaci hitlerovské kultury, podpoře komunikace v rámci hitlerovské komunity, očištění obrazu Adolfa Hitlera“ a „ukázat krásy hitlerovské kultury“. Nechyběl ani záměr „ochraňovat a bránit ženy“.

Účastnice soutěže následně přidávaly do skupiny své fotky s nejrůznější nacistickou tematikou. Některým vystačil pozdrav zdviženou pravicí, k vidění však byly i odvážnější akty zahrnující vlajku Třetí říše nebo pózování s nejrůznějšími nacistickými „suvenýry“. Mentální kapacitu soutěžících dívek měl prokázat krátký příspěvek, ve kterém každá z nich uvedla, proč obdivuje Třetí říši a Adolfa Hitlera.

Na skupinu upozornila izraelská média

Soutěžící přitom vystupovaly pod svými skutečnými jmény a za své neonacistické názory se nijak nestyděly. Přinejmenším některé z nich neváhaly uvést i jméno neonacistické organizace, k níž se hlásí.

Hlasování se účastnily stovky uživatelů a další tisíce si přišly snažení místních neonacistek alespoň prohlédnout. Skupina však nakonec neušla pozornosti izraelských médií a poté, co byli představitelé Vkontakte na případ upozorněni jednou televizí židovského státu, byla během krátké doby zablokována.

 

Zobrazit celou diskusi