Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bém si plní sny: Zdolal zrádnou osmitisícovku a kupuje vilu za 17 milionů

Autor: simao, ČTK - 
18. srpna 2018
07:30

V Praze není blaze, alespoň co se cen nemovitostí týče. Exprimátor Prahy Pavel Bém pamatuje o něco levnější časy. A také doby, kdy byl podnájemníkem ve vile ve Vokovicích za 22 tisíc měsíčně, jak upozorňuje MF Dnes, která píše o tom, že Bém nyní vilu kupuje - od známého z golfu a za 17 milionů. Vedle toho stihl o prázdninách i jinou věc. Vylézt na nebezpečnou osmitisícovku Nanga Parbat.

Z vrcholků Himalájí zpět do Vokovic. Exprimátor Prahy Pavel Bém má rušné léto. Devítičlennou expedici českých horolezců na obávanou osmitisícovku Nanga Parbat v pákistánském Kašmíru završilo úspěšným výstupem na vrchol šest z nich. A jedním z nich byl právě bývalý politik.

Potlučení, omrzlí, slavící

Na Facebooku pak následně účastníci expedice vzkázali: „Po 22 dnech od příchodu do základního tábora nás 6 (...) úspěšně vystoupilo na Nanga Parbat (20.7.2018) a sestoupilo do base campu. Jsme tu, potlučení, omrzlí, ale slavíme. Rozšířili jsme počet Čechů na obávané Nanga Parbat z pěti na jedenáct.“

Výstup na Nanga Parbat skutečně patří do trojice nejrizikovějších osmitisícovek. Jako první Češi na „Nahou horu“ vystoupili Josef Nežerka a Josef Rakoncaj v červenci 1992. Zdolal ji i Radek Jaroš, který má na kontě všech 14 osmitisícovek. A v červenci si tento sen splnil také Bém.

Horolezec Bém kupuje vilu od známého z golfu

Exprimátor, který je náruživým horolezcem, si však plní i sen další. Podle MF Dnes kupuje vilu ve Vokovicích, kde dříve bydlel v nájmu - za nijak přemrštěných 17 milionů v době, kdy se ceny za bydlení v Praze vyšroubovaly takřka tak vysoko, jako jsou zrádné himalájské vrcholky. 

Vilu Bém kupuje od svého známého z golfu Zbyňka Kareše, spolumajitele Michael Development. V pronájmu tam je přitom již od roku 2007. Část peněz už zaplatil, 13,6 milionu pak má dle MF Dnes doplatit do 22. prosince. Podle listu se Bém dnes věnuje lékařské praxi coby psychiatr a je také jednatelem společnosti, zabývající se pronájmem bytů a nemovitostí.

ad-ga ( 18. srpna 2018 19:51 )

Kdy ho konečně zavřou a seberou mu nakradený miliony?

nick55 ( 18. srpna 2018 13:43 )

Ten skřet křivohubý propojený s Janouškem, Rittigem a dalšími, měl dávno sedět na Mírově - rozkradené miliony na Blanku, Opencard atd atd - ale boží mlýny melou - z kluka má mrzáka, jj karma je zdarma

1pravda1 ( 18. srpna 2018 12:16 )

Máme nový zákon o majetkovém přiznání, byl vůbec někdy na někoho použit?

majojo ( 18. srpna 2018 12:15 )

Kdyby Blanka byl jediný tunel...

sores ( 18. srpna 2018 11:55 )

Další český rychlozbohatlík!!! Proboha normální člověk ve fabrice to nevydělá za celý rok a ty s.v.i.n.ě politický vydělávají za nic!!!Češi jsou hloupí že mají za 20-30tis.To je lepší podpora a k tomu si vydělávat na černo a hlavně také krást ale hlavně politiky korupční co berou za zakázky šmejdi! A pak jim věřte pa.ká.ži.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa