Bývalý holubník stál opuštěný v zahradě a úkolem pro architekty bylo stavbu začlenit do prostoru tak, aby ji mohli využívat dospělí i děti. Architekti se rozhodli pro řešení, které počítalo s vytvořením herny ve vyvýšeném prostoru určeném původně pro holubice. Dutá část pod stavbou nyní obsahuje koupelnu a sprchu, která patří k zázemí rodinného bazénu.

"Chtěli jsme vytvořit hernu inspirovanou kouzlem, fantasy a dětskými sny. Starý holubník jsme proto transformovali do jakéhosi domu na stromě, který evokuje vzpomínky,” vysvětlují autoři návrhu.

Samotný dům vypadá jako holý betonový bunkr se sedlovou střechou a dřevěnými stěnami. Je vyzdvižen přes drsné kamenné zdi, takže budí dojem, že se vznáší. Ve skutečnosti je ale podepřen centrální betonovou stěnou, která je z vnější strany stěží viditelná.

Některé původní detaily, stejně jako trojúhelníkové otvory, které holubice využívaly ke vstupu, se architekti rozhodli ponechat. Naopak přibyla řada nových prvků včetně dřevěných dveří, okenních žaluzií se stříbrným odstínem, vstupního portálu s kovovým kováním a osvětlení. Na podlahu byly instalovány dřevěné parkety, takže interiér působí i přes minimalistické pojetí útulně. Jako výzdoba postupně poslouží hračky, které si sem děti přinesou.

Fotogalerie
9 fotografií