Kvůli podezření z neoprávněného nakládání se zvířaty zasahovali v pondělí celníci a policisté v Praze, středních a severních Čechách. Podle serveru Lidovky.cz se kauza týká údajného zabíjení tygrů v Zooparku Bašť severně od Prahy a následného zpracovávání tygřích produktů ve vietnamské komunitě. Policisté prohledali několik obchodů v tržnici Sapa v pražské Libuši. 

„Tři lidé byli zadrženi a obviněni, zatím k žádnému dalšímu posunu nedošlo, protože věc v současné chvíli ještě zpracovává policie, která je buď propustí, nebo podá státnímu zástupci návrh na uvalení vazby,“ řekla Bojanová. Další informace k případu sdělit odmítla s odkazem na tiskovou konferenci, která bude ve středu v Praze.

Tygří drápy a kůže jsou velmi cennou trofejí pro sběratele, kosti ze šelem zase velmi žádaným produktem na poli tradiční čínské medicíny. „Dělají také vývar z kostí. Připravuje se deset dní. Potom se zbylý sulc vkládá do alkoholu. Jeden gram vyjde i na 1500 korun,“ citovaly Lidovky.cz zdroj blízký vyšetřování. 

Fotogalerie
25 fotografií