Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Školačku (†12) našli mrtvou v posteli: Otrávila se deodorantem

17. května 2018
19:21

Teprve dvanáctiletá školačka zemřela poté, co se otrávila plyny z deodorantu. Malou Jess našel její bratr bezvládnou v pokoji. Zdrcená rodina nyní varuje ostatní, aby si na své děti dávali dobrý pozor.

Jess (†12) z anglického městečka Quedgeley byla nadanou školačkou a talentovanou sportovkyní. Mezi spolužáky byla oblíbená a neměla žádné problémy. O to větším šokem pro rodiče bylo, když se dozvěděli, že začala inhalovat „těkavé látky“ z aerosolových výparů ve spreji.

Rodina si nejspíš ani neměla šanci něčeho všimnout. Školačka to dělala zhruba týden, když ji její bratr našel obličejem dolů na posteli. Zřejmě to přehnala a otrávila se.

Její zdrcená rodina nyní zahájila kampaň, která má v budoucnu podobným tragédiím předejít. Varují ostatní rodiče, aby si dali lepší pozor, a zároveň žádají vládu, aby zakázala prodej přípravků s aerosolem dětem pod 18 let. „Tam venku je spousta rodičů, kteří nemají ani tušení, že se tohle děje. Musíme o tom šířit povědomí jak rodičům, tak mladým a dětem, protože já jsem o tom, co se dělo, třeba vůbec neměla ponětí,“ vysvětlila maminka Theresa.

europa ( 18. května 2018 06:21 )

Zakázat kvůli tomu, že se jedna blbá nána předávkuje?

Zobrazit celou diskusi