Avicii byl nalezen mrtvý 20. dubna v Muscatu v Ománu. Teď se ukázalo, že tragickému úmrtí se možná dalo zabránit. „Avicciho rodina s ním mluvila asi týden před jeho smrtí a velmi se obávala o jeho duševní stav,“ uvedl zdroj blízký rodině magazínu People.

Jakmile příbuzní zjistili, jak je na tom Avicii po psychické stránce špatně, rozhodli se mu pomoci. Jeho bratr proto za ním okamžitě vyrazil. „Letěl za ním do Ománu, aby ho vzal domů. Přijel ale příliš pozdě, i když jen o pár hodin,“ dodal zdroj. Bratr tak přijel už jen k bezvládnému tělu.

Příčina smrti sice není oficiálně známá, ovšem spekulovalo se o nadměrném požití alkoholu. Podle pozůstalých se ovšem jednalo o sebevraždu. Hudebník se údajně podřezal rozbitou sklenicí. „Křehká umělecká duše, která hledala odpovědi na existenční otázky, velký perfekcionista, který cestoval a tvrdě pracoval a byl pod velkým stresem,“ popsala zesnulého rodina v dopise, v němž vysvětluje okolnosti tragédie.

„Když přestal jezdit na šňůry, chtěl najít v životě rovnováhu, být šťastný a být schopen dělat to, co nejvíc miloval – hudbu. Dost se potýkal s myšlenkami ohledně smyslu života a štěstí. Nemohl už dál pokračovat. Potřeboval najít mír,“ stálo dále v jejich prohlášení.

VIDEO: Česká modelka a mrtvý Avicii (†28): Vychovávali syna a chtěli další dítě!

Video
Video se připravuje ...

Česká modelka a mrtvý Avicii (†28): Vychovávali syna a chtěli další dítě! Blesk TV

„Tim se ocitl v byznysu, pro který nebyl stvořený, byl to citlivý kluk, který miloval své fanoušky, ale vyhýbal se výsluní. Time, budeš vždy milován a bohužel postrádán. Osobnost, kterou jsi byl, a tvoje muzika udrží vzpomínku na tebe naživu. Milujeme tě, tvoje rodina,“ dodali truchlící příbuzní Aviciiho, kterého oplakává ale také jeho česká přítelkyně a modelka Tereza Kačerová.

Verzi se sebevraždou už ostatně víceméně potvrdila i ománská policie. „Můžeme potvrdit, že jsme na jeho smrti neshledali podezření na trestný čin,“ uvedla policie pro americkou televizi CNN. Sám Berling navíc před svou smrtí několikrát zmiňoval velkou únavu a psychické problémy.

„Jsem unavený, opravdu unavený, ale jsem v tom už od doby, co mi bylo 17–18 let. V podstatě nonstop na cestách, 300 vystoupení za rok, je to velmi hektické. Potřebuju pauzu,“ prozradil magazínu People Avicii v roce 2013, kdy jeho sláva dosáhla vrcholu díky hitu Wake Me Up.

Podobně se vyjadřoval i v dokumentu pro Netflix z roku 2017, kdy se obával, že pokud bude takhle pokračovat, může ho jeho práce i zabít. „Už jsem jim to říkal, že nebudu moct dál hrát. Říkal jsem to, že umřu, už tolikrát,“ vysvětloval zoufalý hudebník a jeho slova se bohužel naplnila.

Vše o smrti DJ Aviciiho (†28) najdete zde >>>

VIDEO: Slavný hudebník (†28) nedokázal před smrtí udržet otevřené oči. Avicii byl viditelně utlumený

Fotogalerie
56 fotografií