Existence Camilly jako partnerky prince Charlese královnu Alžbětu II. vždy krajně iritovala. Nesnesla ji na formálních akcích a vadila jí i na těch neformálních. Celý problém, který mezi vladařkou a potenciální snachou bobtnal, popsal v nejnovější biografii prince Charlese spisovatel Tom Bower.

V roce 1998 už Camillu nebavilo být stále odstrkovaná a v pozadí. Proto se princ Charles rozjel za svojí matkou na zámek Balmoral ve Skotsku, aby celou situaci vyřešil. Ta se s ním ale odmítala bavit. Vypila několik sklenek martini a přestala si dávat pozor na jazyk. Podle Bowera nazvala Camillu zkaženou ženou a údajně zvolala, že s ní nechce mít nic společného. Nedokázala jí totiž odpustit, že byla Charlesovou milenkou ještě v době, kdy byl ženatý s Dianou a navíc jí zazlívala, že princi nedovolila slepit vztah s matkou jeho dětí. Navíc synovi vyčítala také nahrávky se sexuálním podtextem z rozhovorů s Camillou z roku 1993, které unikly na veřejnost.

Nakonec se však královna uklidnila a svému synovi dala svolení k tomu, aby si svoji dlouholetou milenku a partnerku vzal. A tak se z Camilly stala vévodkyně z Cornwallu.

Fotogalerie
28 fotografií