Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Finanční úřad v Košicích pohltily plameny. Že by měly zakrýt stopy?

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
27. února 2018
12:58

Ohnivé inferno zažívá v úterý centrum Košic na Slovensku. Střechu daňového úřadu na Železniční ulici zachvátily plameny a valí se z nich hustý černý dým. Na místě zasahuje dvanáct hasičských vozidel. Podle mluvčí finanční správy Ivany Skokanové se nikomu nic nestalo. Skokanové to řekla serveru topky.sk. Objevily se spekulace o tom, zda mohutný požár nesouvisí s činností mafie na Slovensku a se zavražděním novináře, která vyšla najevo v pondělí.

„Požár vznikl přibližně v 10:30. Na místo byly přivolané hasičské jednotky. Pracovníci úřadu byli evakuováni, při požáru se nikdo nezranil. Přičina požáru zatím není známá,“ uvedla Skokanová.

Hasiči mají ztíženou práci silným větrem a zimou. Kvůli mrazu byl na místo přistaven i evakuační autobus pro zaměstnance, aby nemuseli stát venku v -15 stupních Celsia.

Na místě je také košická policie, která zabezpečuje volný přístup hasičů k budově. „Během obchůzky jsme zjistili, že hoří. Okamžitě jsme se s kolegou snažili evakuovat lidi z budovy. Pak jsem se s dvěma lidmi, kteří tu zůstali, snažil zabezpečit, aby ze zastávek nepřicházeli k místu lidi, nebo ze střechy nezačaly padat hořící kusy,“ sdělil pro topky.sk městský policista Radoslav Zuskáč.

Objevily se už první spekulace o tom, že šlo údajně o úmysl. Vyšetřování hasičů ale potrvá, informaci proto nelze ověřit. Veřejnost diskutuje o tom, zda požár nesouvisí s vraždou sedmadvacetiletého slovenského novináře Jána Kuciaka, o níž se veřejnost dozvěděla v pondělí.

gabreta ( 27. února 2018 22:10 )

Je to hodně smutný, ale máš pravdu!! Vlastenectví se přeměnilo ve vlezdoperdlství!!

joudajoudovy ( 27. února 2018 16:59 )

praha 5 je od sameho pocatku hnizdem oligarchu, korupcniku a mafianu z ODS a TOP09. staci zapatrat v minulosti, kdo tam sedel, kdo se s kym schazel a kde, kdo co konal a jak rozhodoval, vcetne zkorumpovaneho obvodniho soudu. nakonec i kalousek zde ma sve stranicke orli hnizdo, z ktereho si loutky vodi na provazku.

kares ( 27. února 2018 14:38 )

http://www.info.cz/svet/vrazda-novinare-otrasa-slovenskou-politikou-pracoval-na-propojeni-mafie-se-s tranou-smer-24958.html

tolko ( 27. února 2018 14:05 )

Mílí Češi, i Slováci. Z vlastenectví je už howno, SMIŘME SE NEBO ??? má někdo nápad ?

Zobrazit celou diskusi