Pro světelný festival BLIK BLIK bude třeba zhruba 30 až 50 dobrovolníků. „Ti se každý rok na Festivalu protočí během dvou večerů ve čtyřech směnách. Jejich hlavním posláním bude směrovat návštěvníky k dalším zastávkám a rozdávat program trasy,“ uvedla koordinátorka Eva Kraftová.

Stejný počet andělů ve žlutých vestách bude třeba i pro Festival Finále. „Během šesti dnů se točí ve třech směnách po čtyřech až pěti hodinách. Odměnou jim je zážitek z přímé účasti na úspěchu festivalu, někdy také rozhovor s autory děl a kontakt s organizačním týmem,“ řekla Kraftová.

Klub aktuálně čítá 50 aktivních členů a dalších 300 pasivních. Dobrovolníci se pravidelně scházejí, aby sdíleli zážitky z proběhlých akcí, poskytli zpětnou vazbu, dozvěděli se, co se chystá nového, a poseděli s přáteli.

Klub strážných andělů, který je otevřený pro širokou veřejnost, vznikl během přípravných let projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Za dobu jeho existence se do pořádání kulturních, vzdělávacích a výzkumných akcí zapojilo více než 500 dobrovolníků. Pokud chcete rozšířit jejich řady, ozvěte se na: andele@depo2015.cz

VIDEO: Podívejte se na festival ledových soch.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak to tady vypadalo: Eva Fornálová