Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Rusové začali řešit s KLDR vojenskou hrozbu. Je na to zvláštní komise

Autor: ČTK, pk - 
14. prosince 2017
09:15

V Pchjongjangu ve čtvrtek poprvé zasedla rusko-severokorejská vojenská komise, tématem jednání je mimo jiné dohoda o předcházení nebezpečných vojenských aktivit. Informovala o tom agentura Reuters.

Zástupci ruského ministerstva obrany přicestovali do KLDR ve středu, v zemi zůstanou do soboty. Agentura RIA Novosti s odvoláním na ruskou ambasádu v severokorejské metropoli uvedla, že armádní představitelé jednají o uplatňování dohody, která řeší předcházení nebezpečných vojenských akcí. Dokument KLDR a Rusko podepsaly v roce 2015.

Na Korejském poloostrově nyní panuje zvýšené napětí kvůli severokorejským jaderným a balistickým testům. KLDR vojenský program k nelibosti mezinárodního společenství odmítá zastavit, vývoj raket i jaderných zbraní kritizují i spojenci Pchjongjangu Čína s Ruskem.

Raketový test KLDR. Více ve videu:

Video  Raketový test KLDR  - Reuters
Video se připravuje ...

terezkaterka33333 ( 18. prosince 2017 20:31 )

cezar8, toto by si mal odkázať Američanom, aby sa začali chovať tak, ako sa v modernom svete patrí. Stiahnúť svoje vojská z celého sveta. Nerobiť vojnu po celom svete ďaleko od svojho územia.

cezar8 ( 14. prosince 2017 11:50 )

Kim a jeho jeden velký koncentrační tábor. Hrůzovláda, kterou propaguje Kim i s celou jeho předchozí generací by měl být řádně poučen jak se má chovat člověk v moderním světě. Doufám, že Rusko mu to dá patřičně najevo...

Zobrazit celou diskusi