„Já, Olga Matušková, uděluji tímto, za dědice všech práv po mém manželovi Waldemaru Matuškovi, předběžný souhlas k zahájení prací na vytvoření nového hudebního díla – muzikálu, s tematikou Waldemar Matuška a jeho písně,“ napsala vdova po Matuškovi v zásadním dokumentu, který byl navíc i úředně potvrzen.

Tím pádem nic nebrání tomu, aby muzikál vznikl. Na projektu, který se již pomalu rozjíždí, napůl spolupracují producent Oldřich Lichtenberg a správce autorských práv po Waldemaru Matuškovi, agentura MM Praha, pro níž se jedná o první vstup na muzikálovou scénu.

„Muzikál chceme poslat na scénu v roce 2019, kdy uplyne deset let od úmrtí pana Matušky. Vše je ve stadiu příprav. Musí nejprve vzniknout scénář a teprve následně budeme vybírat obsazení,“ uvedl producent. „Protože už pan Matuška nežije, tak pokud jde o příběh, budeme ho volit v romantickém stylu,“ dodal Lichtenberg. Ten přitom nebyl zdaleka jediný, kdo měl o podobný muzikál zájem. Usilovala o něj i další divadelní producentka Ema Krahulíková.

Vzhledem k tomu, že nezískala osobnostní práva, nesmělo by tak v celém muzikále ani v jeho propagaci zaznít umělcovo jméno. Těžko říct, jestli se do něčeho takového skutečně pustí. Původně prý podle informací týdeníku Sedmička uvažovala o tom, že by do hlavní role obsadila zpěváka Daniela Hůlku (49). S tím už v minulosti spolupracoval i Lichtenberg, a tak by mohl klidně v muzikálu hrát i v jiném týmu. Ovšem to je zatím ve hvězdách.

Ostatně ve všem bude mít poslední slovo Olga Matušková. „Dědici budou mít možnost se vyjádřit k dílu před finálním souhlasem,“ uvedla totiž v předběžném souhlasu s udělením práv. Ta navíc podle informací deníku Aha! poskytla zdarma, ovšem tratit na tom nebude. Za každé představení, v němž zazní songy známé v podání Waldy, jí totiž na kontě přistane částka v řádu tisíců. Přesné cifry ovšem nejsou známy. Pokud by se muzikál dočkal velkého úspěchu, což se zatím předpokládá, mohla by si tak díky zesnulému choti přijít i na statisíce.

VIDEO: Matušková v dokumentu o Waldovi: Můj manžel byl „šoustár“!

Video
Video se připravuje ...

Matušková v dokumentu o Waldovi: Můj manžel byl „šoustár“! Blesk

Fotogalerie
56 fotografií