„Skončil na služebně, nadýchal 1,85 promile alkoholu. Za přestupek mu hrozí pokuta,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Sparťanů dorazilo na jih Moravy kolem tří set. Část podchytili těžkooděnci na vlakovém nádraží v Brně-Židenicích. Sedm desítek skalních příznivců nastoupilo do dvou připravených autobusů. V okolí fotbalového stánku Zbrojovky si pak krátili čekání na výkop v okolních hospodách a restauracích.

„Atmosféra při zápasech se Spartou se v poslední době výrazně zlepšila, rivalita fanoušků  zůstává v rovině pokřiků. Ve srovnání s nedávným vystoupením fans ostravského Baníku je to výrazně klidnější,“ řekl Blesku mluvčí strážníků Jakub Ghanem.
Video
Video se připravuje ...

Část fanoušků Sparty "vyzvedla" policie na nádraží v Brně-Židenicích Zdeněk Matyáš

Občasné pyrotechnické vložky, vulgární skandování na adresu obyvatel Brna, zkrátka nic, co by mohlo pořadatele, hasiče či policii překvapit. Navíc fotbalisté Sparty odevzdali Zbrojovce všechny tři body, takže se výtky pražských fanoušků obrátily se závěrečným hvizdem proti jejich modlám na trávníku.

„My chceme Spartu!“ skandoval sparťanský kotel. Během hodiny jeho osazenstvo policisté doprovodili na nádraží a většina zklamaných sparťanů opustila jihomoravskou metropoli.

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci Zbrojovky slaví nečekaný triumf svých hráčů nad Spartou Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
29 fotografií