Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka Tomáše (†17), kterého zastřelil policista: Honili je jako vrahy! Proč nestříleli do gum?

Autor: bop - 
19. června 2017
05:20

Obrovskou a nikým nečekanou tragédií skončila v sobotu v noci policejní honička na středním Slovensku, když policisté při palbě po ujíždějícím vozidle zasáhli nevinného Tomáše (†17). Jeho matka ani babička nemohou smrt chlapce vůbec pochopit a dožadují se spravedlnosti.

Sedmnáctiletého Tomáše vychovávaly jeho matka s babičkou. Obě nešťastné ženy teď vůbec nerozumí tomu, proč musel jejich chlapec zemřít. „Nechápu, poprvé jsem syna pustila na noc mimo dům. Jeli do Nové Baně s kamarádem Roderikem a s řidičem auta, ale toho neznám,“ svěřila se matka zastřeleného chlapce pro slovenskou televizi JOJ.

„Mám jednoho vnuka a i o toho jsem teď přišla? Já myslím, že se to auto dalo zastavit i jinak, nejen střelbou. Zastřelili nevinného chlapce, který měl život před sebou. Ještě o životě nevěděl nic. Samy dvě jsme ho vychovávaly,“ nechápe nešťastná Tomášova babička.

Student druhého ročníku střední školy ve Zlatých Moravicích byl v nesprávné době na nesprávném místě. Seděl na zadním sedadle auta, které řídil devatenáctiletý Michal se zákazem řízení. Jakmile se za vozem rozjela policejní hlídka, vyděšený Michal z obavy z problémů chtěl policistům ujet. Netušil ale, že začnou střílet. 

„Hlídka zapnula světelná a zvuková znamení, na která tento řidič reagoval výrazným zrychlením a také riskantním manévrem, kterým ohrozil i protijedoucí vozidla,“ uvedla pro TV JOJ mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Banské Bystrici Petra Kováčiková.

„Protože řidič na tyto výzvy nereagoval, hlídka použila varovné výstřely do vzduchu, a když ani po nich tento řidič nereagoval a s vozidlem nezastavil, použit byl i varovný výstřel, který směřoval přímo k zastavení vozidla“ dodala policejní mluvčí.

Rodina zastřeleného chlapce je naprosto zdrcená. „Že ho zastřelí policajt opravdu nechápu, toto už je síla. Proč nestříleli do gum? Honili je jako nějaké vrahy,“ sdělila Tomášova matka.

Celým případem se už zabývá inspekce ministerstva vnitra. Matka a babička mrtvého chlapce, které ho společně vychovávaly, doufají, že vyšetření proběhne spravedlivě. „Aspoň to bych chtěla pro něj udělat, protože on si to nezasloužil,“ říká Tomášova matka.

alex0800 ( 22. června 2017 11:37 )

Proberte se.. Pokud nastoupí totalitní systém v plné síle, tak bude ještě mnohem hůře.. Ale jsou jistá pravidla a zákony, které se prostě dodržují a v opačném případě si člověk posedí v chládku pár let nebo v horší je zodpovědný za smrt, případně si ji sám "objedná".. Všichni sluníčkáři milují USA a jejich totalitní politiku barevných převratů.. Ovšem je třeba, milí sluníčkáři, se občas podívat, jak funguje zákon za velkou louží, abyste nemleli jen pohádky ČT propagandy.. To není skutečný život.. O skutečných akcích se nezmiňují.. Nebo jset snad postřehli, že v Francii po zvolení US loutky Macrona bylo více než milion lidí na jedné demonstraci?? Aha, ona o tom naše US propaganda nemluvila ani nepsala.. Zvláštní že?? Ale jindy Vám bez důkazů dokaží, že jediný rozumný vlastenecký světoví vůdce je diktátor a ten prezident, co má diktátorství napsané v dodatcích (konkrétně 51. od doby Bushe Jr.) je demokrat.. Hloupost vládne světu a plebejci se přizpůsobují vlastní cestě na jatka v zájmu elit.. Holt, kdyby hloupost nadnášela.. Pan Kopecký byl Pan Herec a výborná motta;-)

Luboš Kubec ( 20. června 2017 14:29 )

Co si to nalháváte ? Nevinného mladého kluka jednoznačně zabilo to hovado, které přes výzvu policistům nezastavilo - škoda, že ta odražená kulka netrefila jeho !!

oliiiii3 ( 19. června 2017 21:33 )

Stejně se to zamete pod koberec.

Desterz ( 19. června 2017 17:27 )

Správně. Co s nimi? Zastřelit nevinného, to s nimi. Jen tak dál, a houšť! Můžeš doufat, že to jednou třeba koupíš zčistajasna na přechodu místo piráta, který pojede kolem tebe, a za ním taky takový kovboj s touhou si picnout.

Desterz ( 19. června 2017 17:22 )

Bohužel je co dodat. Na nějaké "kdyby ho nezastavili", zvysoka kálí pes. Kdyby ho nezastavili, třeba tam taky mohli přilítnout ufouni, ne? Kdyby jsou chyby. Když už policista střílel, měl se strefit. Pak bych ho chválil za perfektní profesionální přístup. Jenže zabil nevinného, a to je špatně. A nějaké doly tomu řidičovi život nevezmou, a oběti život nevrátí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání