Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kněz, sanitka i pomoc psycholožky: Pohřbili Roma zastřeleného na chomutovském sídlišti

Autor: Helena Natová - 
14. června 2017
14:31

Koktejl těch nevypjatějších emocí panoval na pohřbu zastřeleného Roma (†34) na chomutovském sídlišti nad ránem 27. května. Žal, smutek, napětí, podrážděnost vrcholily, když přijela sanita, aby dvě ženy ošetřila. Pomáhala i policejní psycholožka.

Pohřeb začal úderem jedenácté hodiny a chvíli nato příbuzní vyvedli ze smuteční síně zhroucenou matku zastřeleného. Sotva přijela sanita a zdravotníci ji ošetřili, smuteční hosté vyváděli další mladší ženu. „Ať se vrátí. Ať se vrátí,“ sténala a podlamovala se v kolenou.

Rozrušené ženě záchranáři museli nahlas vysvětlovat, že ji nikam neodvezou, ale jen zkontrolují uvnitř sanity životní funkce. V 11:25 hodin účastníci pohřbu opouštěli smuteční síň a vydali se za pohřebním autem s rakví doprovodit zemřelého. K nim se přidávali ti, kteří postávali během posledního rozloučení venku. V první řadě průvodu šel kněz a romská kapela.

 

Kolem hřbitova hlídkovali policisté a strážníci. „Zda má policie zvýšený dohled a do kolika hodin, sdělovat nebudeme. Jde o vnitřní záležitost policie,“ odpověděla na dotaz Blesku policejní mluvčí Marie Pivková.

Policisté byli v pozoru už od pátku, kdy se na sociální síti objevila výzva bez určení příslušnosti k pochodu z vlakového nádraží k pietnímu místu. K tomu reálně nedošlo.

Střelba

V sobotu 27. května v Jirkovské ulici kolem třetí hodiny ráno soused (37) z vedlejšího vchodu zastřelil muže (†34) z romské menšiny. Ten opilý jezdil v dodávce a narážel do zaparkovaných aut. A měl údajně vozem ohrožovat a najet i do příbuzných. S nimi se předtím hlasitě na ulici hádal. Střelec byl obviněn z vraždy a je vazebně stíhán.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání