Podle mluvčí dopravního podniku Barbory Lukšové se zpožďovaly spoje dopravního podniku mezi 7:30 a 9. hodinou. Na Kolišti budou až do konce září uzavřené dva jízdní pruhy ze čtyř od Žerotínova náměstí až za křižovatku s ulicí Milady Horákové kvůli přestavbě parovodu na teplovod. „Kolony tak logicky vznikají už před tímto zúžením,“ poznamenal mluvčí policie Pavel Šváb.

Řidiči ráno popojížděli například při cestě do centra v ulici Kounicova, Lidická, ale i ti, kteří zkoušeli uzavírku objet po Rooseveltově a přes Moravské náměstí. Kolony se tvořily ráno také v ulici Sportovní a Drobného.

Výrazné omezení dopravy již několik týdnů způsobují a ještě řadu týdnů způsobovat budou opravy na křižovatce Merhautovy a Jugoslávské, kde auta zpožďují i tramvaje. „Některé spoje se ráno zpozdily až o půl hodiny. Ke všemu se totiž přidala nehoda na Gajdošově. Po 9:00 se už ale začala situace lepšit,“ uvedla Lukšová.

Policisté zatím situaci průběžně sledují a jsou připraveni pomoct organizovat dopravu, kdyby to bylo potřeba. „Uvidíme, jak si to postupně sedne, kudy budou řidiči jezdit,“ poznamenal Šváb.

O prázdninách, kdy je provoz obvykle slabší, čeká řidiče v Brně ještě více uzavírek a větší komplikace.

VIDEO: Technický ředitel dopravního podniku Jaromír Holec komentuje opravy tramvajových tratí v Brně letos v létě.

Video
Video se připravuje ...

Technický ředitel dopravního podniku Jaromír Holec komentuje opravy tramvajových tratí v Brně letos v létě. Zdeněk Matyáš