Mezi nominovanými stavbami jsou například nová posluchárna plzeňské Lékařské fakulty, minipivovar s restaurací Beer Factory v Plzni, rekonstrukce Jízdárny v Tachově Světcích, bytový dům Veleslavínova či nová spalovna komunálního odpadu v Chotíkově.

„Do soutěže se, stejně jako v loňském roce, přihlásilo 27 projektů. O titul se utká šestnáct z nich, nominovala je odborná porota. Letos se bude soutěžit v sedmi kategoriích,“ informovala mluvčí soutěže Martina Kurfirstová.

Letos poprvé do soutěžního klání zasáhnou i průmyslové stavby. „Investoři z řad průmyslových podniků už dnes mají jasné požadavky nejen na funkčnost, ale také estetiku,“ doplnil předseda Asociace hospodářských komor ČR Miloslav Zeman.

Výsledky budou slavnostně vyhlášeny v Měšťanské besedě ve čtvrtek 25. května. „Budou zde uděleny i ceny a oznámeny výsledky hlasování veřejnosti. Ta může až do 15. května pro své favority hlasovat na webových stránkách soutěže,“ dodala Kurfirstová.  

V loňském roce se oceněnými stavbami staly v kategorii Novostavby budov Environmentální centrum Krsy, Rekonstrukcí roku bylo plaské Centrum stavitelského dědictví, Sportovní a volnočasové stavby vyhrál Dům přírody Českého lesa v Klenčí a Stavby pro bydlení bytová nástavba hotelu U Zvonu v Plzni.

Fotogalerie
5 fotografií