Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladičká anorektička (†15) skočila pod vlak pět dní poté, co ji propustili z psychiatrie

Autor: shp - 
21. dubna 2017
19:30

Kdyby si ji nechali v psychiatrické nemocnici déle, mohla ještě žít. Teprve patnáctiletá Angličanka Pippa Katy McManus skočila pouhých pět dní po propuštění ze zařízení pod vlak. Pohádala se svými rodiči, kteří měli opět strach o její zdraví. Dívka trpěla anorexií a opět chtěla usilovně cvičit.

Soud stále projednává tragickou smrti Pippy, která si vzala život v roce 2015. Tehdy trpěla anorexií, podvýživou, depresemi a sebepoškozováním již tři roky. „Začala být posedlá, když se na sebe dívala z profilu do zrcadla a ptala se, zda je její čelist tlustá,“ vzpomínala v soudní síni maminka.

Uplynuly měsíce a roky. Situace se ale nelepšila a rodiče proto umístili dceru do psychiatrické léčebny. Lékaři se jí snažili pomoci a posléze dospěli k názoru, že může být propuštěna. Rodiče se báli, že si může ublížit, ale cítili, že nemají na výběr, než dítě přijmout zpátky doma.

Trvalo pouhých pět dní, než se s dcerkou opět kvůli jejímu zdravotnímu stavu pohádali. Pippa chtěla stále chodit do posilovny cvičit. „Teď se jdu zabít,“ zakřičela na něj a utekla z domova. Bohužel skočila na trati pod vlak. Zranění byla příliš vážná a křehká dívenka na místě zemřela.

Rodiče se nakonec rozhodli jménem své dcery založit nadaci, která by měla pomoci dívkám s problémy, které sužovaly jí. „Nechci, aby život Pippy a její utrpení nepřišlo vniveč. Ona sama se pokoušela pomoci dívkám se stejnými útrapami, chceme proto pokračovat s její nadací,“ dodala maminka.

Podívejte se na příběh anorektičky Elle, která vážila 35 kilo:

Video  Elle v sedmnácti vážila 35 kilo a začaly jí selhávat játra a ledviny.  - Profimedia.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi