Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

11letou školačku čeká porod. Otec dítěte je jen o pár let starší

Autor: deb - 
17. března 2017
18:01

Velká Británie bude mít příští měsíc novou nejmladší maminku. Školačce je teprve 11 let a připravuje se na porod. Na informaci upozornil deník The Sun. V Británii to není první případ, kdy otěhotněla dívka v tak útlém věku. 

Školačka pochází z východu Anglie. Je jí teprve 11 let a příští měsíc se stane nejmladší Britkou, která přivede na svět dítě. Z důvodu, že je dívka nezletilá, tak nemůžou být odhaleny další okolnosti. Spekuluje se, zda bude rodit přirozenou cestou, nebo císařským řezem. Úřady jsou nyní v jednání s její matkou a nabízejí školačce poradenství. Případem se zabývá i policie. Podle ní je otcem dítěte jen o pár let starší chlapec.

Nejedná se o první případ tak mladé dívky ve Velké Británii. Už před 12 roky Britka Tressa Middleton (23) poprvé otěhotněla a ve svých teprve 12 letech porodila. Její dcera byla vzata do péče, protože Tressa byla drogově závislá a pila alkohol. S příchodem dítěte se jí však obrátil celý život.

V roce 2014 Tressu předběhla v Británii 12letá dívka, která je o pět měsíců mladší. Porodila zdravou holčičku. Otcem dítěte byl o rok starší chlapec. Byl to nejnižší věk rodičů v historii Británie vůbec. Novorozeně vážilo 3,3 kilogramu a rodiče nemohli vybrat jméno vzhledem k jejich nízkému věku. Tressa jí tenkrát vzkázala: „Posílám jí své vřelé blahopřání, ale bude to nesmírně těžké“.

Muž natočil časosběrné video těhotenství své ženy:

Video  Muž natočil časosběrné video o těhotenství své ženy.  - Facebook.com/TheDunderBoy
Video se připravuje ...

 

Co je to puberta?

V průběhu puberty se dětské tělo mění na dospělé. Typicky se to děje kolem 11. roku u dívek a 12. roku u chlapců. Když začne už ve věku osmi let, tak je brána jako předčasná puberta. Příčina, proč se tomu tak děje, není známa. Může ji vyvolat i zdravotní stav, který způsobují některé infekce, poruchy hormonů, nádory, mozkové abnormality nebo zranění.

Začínající puberta se u dívek projevuje růstem prsou a prvním menstruačním cyklem. Naopak u chlapců se zvětšují varlata a penis, začínají růst vousy a zabarvuje se jim hlas. Jak u děvčat, tak i u chlapců dochází k růstu chloupků v podpaží, na pleti se může objevit akné a začínají produkovat pot.

Průměrný věk dívek ve Velké Británii, kdy začnou menstruovat, je 12 let. Jakmile začne u dívek tato etapa, tak jsou schopné otěhotnět a mít děti.

Jak se proměňuje ženské tělo v těhotenství:

Video  Jak se proměňuje ženské tělo v těhotenství?  - Maminka.cz
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak je to u nás s věkem rodiček ve srovnání EU:



Podobné případy nejsou bohužel ojedinělé:

Simmie1994 ( 17. března 2017 21:06 )

Nechápu ten dnešní trend přijít o panictví co nejdříve... já v jejim věku pomalu ani nevěděla co to sex je. Vždyť si to ty děti nemůžou ani užít.. nejsou vůbec psychicky připravený. Však ona ta minimální hranice není určená jenom pro srandu králíkům.

noacojezase ( 17. března 2017 18:31 )

Stane se, při troše snahy může být nejmladší babičkou.

Zobrazit celou diskusi