Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dahlgren znovu před soudem: Zruší mu doživotí?!

Autor: ČTK - 
7. března 2017
08:33

Vrchní soud v Olomouci obdržel minulý týden nový znalecký posudek v oboru psychiatrie na Kevina Dahlgrena, kterého brněnský krajský soud loni nepravomocně odsoudil na doživotí za čtyřnásobnou vraždu v Brně. Posudek má osvětlit, zda byl Dahlgren v době spáchání skutku příčetný a zda trpí duševní poruchou.

Odvolací soud začne u Vrchního soudu v Olomouci 23. března, uvedla v pondělí Česká televize.

Nový posudek zpracoval primář psychiatrické nemocnice v Bohnicích Jiří Švarc. Podle předchozích posudků netrpěl Dahlgren v době činu žádnou závažnou duševní poruchou, a tudíž byl zodpovědný za své jednání. Závěry nového posudku odmítl mluvčí soudu komentovat, uvedla ČT.

Porota na základě nového posudku může nyní rozsudek prvoinstančního soudu potvrdit, nebo zrušit a případ vrátit k novému projednání. Může také zastavit trestní stíhání a Dahlgrena poslat do psychiatrické léčebny.

Dahlgren podle rozsudku v květnu 2013 zabil v Brně-Ivanovicích všechny členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý.

TrojanSlovakia ( 7. března 2017 13:33 )

 Keby to urobil v USA v Texase, tak trest smrti má istý. Kto zabije človeka by mal automaticky stratiť všetky ľudské práva.

sharp ( 7. března 2017 10:03 )

Ani bych se nedivila, kdyby ho nakonec osvobodili. Přece si nějaké maličké Česko nedovolí odsoudit občana tak velké země, jako je USA. Vždyť Američan má právo, přiletět si zabít svého Čecha ? On je rozmazlený chlapeček, který si myslel, že si může dovolit vše, rodiče mu to zaplatili. Duševně nemocný není, ví co dělá. Jen trpí představou o své vyjímečnosti, která mu dokonce dává právo zabíjet.

dandova ( 7. března 2017 09:19 )

dandova ( 7. března 2017 08:48 )

 To je vtip, ne? Nejdřív matka, co týrá maličké děti, má dostat místo trestu podmínku, a teď tohle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání