Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dahlgrenův život v USA: Vyrůstal v milionářské vile, v noci chodil zabíjet dealery

Autor: jn - 
30. října 2016
15:55

Rozum zůstává stát. Americký ztroskotanec, který kvůli vnitřní potřebě před třemi lety povraždil v Brně své čtyři příbuzné, nepochází z rozvrácené rodiny nebo zanedbaného slumu na okraji velkoměsta. 

Naopak. Kevin Peter Dahlgren (23) bydlel spolu s rodiči v luxusní vile nedaleko Sacramenta, ve stotisícovém spořádaném Rosewille v Kalifornii. V klidné čtvrti, kde pořízení jednoho domu vychází v přepočtu na 10 - 15 milionů korun.

V místní čtvrti absolvoval Kevin výběrovou střední školu Granite Bay High School. Mezi jeho starší spolužáky patřila třeba elitní golfistka Natalie Gulbis (33) nebo plavkyně a olympijské medailistky z londýnských her Alyssa (25) a Haley (24) Andersonovy.

Sousedka Dahlgrenových Kathy Seymourová se ostatně jeho běsnění zdráhala věřit. Americkým novinářům řekla, že pověst rodiny i mladíka v milionářské čtvrti byly vynikající. „Jsou to skvělí a slušní lidé,“ prohlásila.

Letmý pohled jí dává za pravdu. Otec Wayne Dahlgren (70) je penzionovaným obchodním ředitelem pojišťovny. Vyznává tradiční americké ctnosti – tvrdou práci, rodinu, ekonomický vzestup. A v Česku si troufl předstoupit před média a hájil svého syna. „Věříme mu. Milujeme ho. Vraždy nespáchal,“ tvrdí.

Matka Sondra (63) má české kořeny. Syn k ní tíhl víc než k přísnějšímu, ale férovému otci. Tahala ho totiž z průšvihů. Sandřiny rodiče emigrovali z Československa v roce 1949. U prarodičů v Československu ale museli nechat tehdy šestiletou dceru Ivanu. Sondra se už emigrantům narodila v USA. Obě sestry a jejich rodiny se setkaly poprvé v roce 1968, kdy už Ivana měla dvě děti - jednou z nich byla i zavražděná Veronika. Rodiny se hodně sblížily až po revoluci, kdy se začaly pravidelně navštěvovat. Pro brněnskou větev Harokových se to stalo osudným.

Kde vrah žil?

Rozlehlá luxusní vila na severozápadním předměstí Roseville, kde strávil Dahlgren většinu svého života, má čtyři ložnice, dvě koupelny a rozlohu 2 672 čtverečních stop a její cena je zhruba 572 000 dolarů (13 842 400 Kč).

Malý Kevin prý celý život trpěl úzkostí, v dětství byl ustrašený a bázlivý. Často myslel na sebevraždu. Pak ale začal sjíždět na videu hororové filmy a začal se před očima měnit. V pubertě třeba čtvrt hodiny brutálně mlátil svého oblíbeného psa, ten ho, kdovíproč, nepokousal. Jindy, po zhlédnutí filmu, vyrazil v noci s nožem pozabíjet do městečka drogové dealery. Žádné ovšem nepotkal. Postupem času se Kevin stále víc uzavíral do sebe a proměnil se v nebezpečného psychopata. A v tomto stavu vyrazil do Brna...

marlen52 ( 1. listopadu 2016 16:23 )

kdoví co provedl v Americe třeba ho rodiče sem odklidili a on tady pokračoval

dfghjk ( 31. října 2016 12:18 )

Vypadá to, jako bys vězně v base považoval za ty spravedlivý, co napravují chyby naší nedůrazné justice. Kdes na takovou blbost přišel?

starx ( 31. října 2016 11:17 )

gorilka ( 30. října 2016 23:37 )

Ano. A možná, že se do čtyř let počurával...

Hops_aIive ( 30. října 2016 22:22 )

Ježiši, ty jsi blbej jako ti cigoši . Měl bys jít do plynu, taková verbež

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání