Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dahlgren chtěl být hrdinou jako z filmu: Zabíjet chtěl pytláky a dealery drog

Autor: dce - 
24. října 2016
18:30

Kevin Dahlgren byl před několika měsíci odsouzen na doživotí za vraždu čtyř vzdálených příbuzných v Brně. Soudce v rozsudku ale odhalil, že mladý Američan měl vražedné choutky už mnohem dříve. Původně si chtěl ale hrát na hrdinu, který bude chránit nevinné. Zabíjet chtěl pytláky a dealery drog.

Místo zločinců ale Dahlgren vybral čtyři nevinné Čechy. O vraždění přemýšlel už v dospívání – několikrát snil o tom, jak vraždí své rodiče. „Určitá vnitřní tendence k tomu, že by se mohl chovat agresivním způsobem, že by mohl překračovat společenské hranice, u něj existovala už od dětství,“ napsala psycholožka a soudní znalkyně Beata Nour Mohammadi v rozsudku, který má k dispozici server Lidovky.cz.

Už jako desetiletý projevoval první známky agrese. Představoval si, že se stane superzločincem, a toužil, aby se ho všichni báli. Podle Mohammadi ho v tom období pohlcovala temnota a nejednou bojoval s pokušením, aby prostě vzal nůž a ubodal svého otce či matku.

Psycholožka se ale Dahlgrena zastává – temné myšlenky, které ho napadaly, nesnášel a nechtěl si připustit, že by byly jeho. Snažil se jich zbavit, tím ale ztrácel kontakt s realitou. Léky proti těmto stavům brát nechtěl.

V pozdějším věku začal toužit stát se hrdinou, který by se mstil za bezpráví. Přesto svou agresi vybíjel na svém psovi, kterého prý velmi miloval. „Obžalovaný popisoval situaci, kdy stál u zrcadla, do kterého se dlouho díval, poté vyrazil do ulice a šel na místa, kde se pohybuje hodně běžců a cyklistů, aby některého z nich zabil. To se mu nepodařilo, neboť v tu dobu tam právě nikdo neběžel a navíc zde viděl nějaká policejní auta, proto se vrátil,“ stojí v rozsudku.

Jindy se zase inspiroval filmem Kick-Ass, ve kterém hlavní hrdina bojuje proti drogovým dealerům. Dahlgren tak posbíral po domě všechny nože a vyrazil do ulic, aby se mohl také nějakým dealerům pomstít. Žádné ale nenašel, tak se vrátil domů.

Nakonec zatoužil odjet do Afriky a stanout proti pytlákům. Je bezradný, velmi frustrovaný, neví, co se svým životem, a proto se odhodlává jet do Afriky zabíjet pytláky. V tuto chvíli pak přichází pozvání do rodiny v Brně, což on sám považuje v tuto chvíli za rozřešení či signál, který k němu přišel. Neměl však žádné plány, co by chtěl v Brně dělat, jen prostě čekal, že se věc nějak vyřeší,“ napsala Mohammadi.

Podle Lidovek Dahlgren vždy toužil zabíjet pytláky – chtěl jejich hlavy nabodávat na kůly a získat tygry na svou stranu. 

Když bylo Američanovi 20 let, brutálně zbil nového přítele kamarádovy expřítelkyně. „Obžalovaný se dostal do stavu, kdy dotyčného opakovaně kopal. Jakási touha zabíjet se u něj projevovala již delší dobu předtím, než přijel do České republiky,“ tvrdí psychiatrička a znalkyně Milena Zimulová.

Ale proč si nakonec vybral své příbuzné z Brna? „Byly to pro něj v podstatě lidé, kteří představovali to, že on selhává,“ dodává Zimulová.

tggb ( 25. října 2016 08:37 )

mr - doune, všichni by potřebovali nakopat kulky a máma pr.del

clarabella ( 25. října 2016 06:10 )

 Zamindrakovanej chudáček. Od rodičů rozmazlenej. Evidentně neměl celej život žádný povinnosti a když se po něm v dospělosti začalo něco chtít, tak se cítil dotčenej. Vůbec bych se nedivila, kdyby ho sem ti rodiče poslali ze strachu o svoji bezpečnost. Možná doufali, že si tady s ním Harokovi poradí, když oni to nedokázali. Bohužel je to všechny stalo život. Je to strašný a způsob provedení.... to by vydalo na thriller možná i na horor. Umlátit někoho kamenem. To už je masakr. Kdyby ta těla nezapálil, tak by se na to přišlo až další den a jde by mu v USA byl konec.

hejpockej ( 25. října 2016 03:53 )

skoda,ze radsi nezabijel ty pytlaky tygru, nebo majitele ceskych mnoziren, to by pak byl hrdina... ale takhle to pekne zvoral

rescarot ( 24. října 2016 23:13 )

prostě klasický dokonalý us pííííčus.

tuzex ( 24. října 2016 22:53 )

Divnej týpek .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání