Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kardinála Vlka utěšuje v nemocnici „utrpení Krista“ . Připomíná mu domov

Autor: vei - 
22. února 2017
12:47

Členové sdružení Cesta 121 ve středu navštívili v nemocnici kardinála Miloslava Vlka (84), jako dárek mu přinesli jeho milovaný náboženský obraz. Vlk trpí rakovinou plic s metastázemi do kostí, jeho stav se nedávno prudce zhoršil. I přesto prý kardinál komunikuje a zajímá se o aktuální společenské dění. Podle všeho se těší zpět na faru v Karlíně.

Kardinálu Vlkovi se přitížilo minulý týden kvůli náročné chemoterapii. Začal krvácet z dvanácterníku do prostoru břišního. V nemocnici stále zůstává, ale přijímá návštěvy. Dnes za ním byli členové sdružení Cesta 121 a předali nemocnému kardinálovi pozdravy. O návštěvě se pak v krátkosti rozepsali na facebookové stránce sdružení.

„I když vážnost jeho zdravotního stavu trvá, živě reaguje, a dokonce se zajímal o aktuální společenské dění. Vzpomínal na svůj skromný pokoj na karlínské faře, kam by se rád vrátil. Tento nový domov si zamiloval a přál by si zde jednou završit své dny,“ popisují zážitky z návštěvy s tím, že mu do nemocnice dnes přinesli také kousek Karlína.

„Šlo o kopii obrazu tváře trpícího Krista, který si otec kardinál na karlínskou faru přivezl. Je to jeho zamilovaný obraz, dávající nemocničnímu pokoji alespoň malý nádech domova,“ uvedlo sdružení.

Kardinál Vlk má rakovinu, kromě plic jsou zasaženy i kosti. Vše odhalila bolest ramene. Kardinál Vlk má rakovinu, kromě plic jsou zasaženy i kosti. Vše odhalila bolest ramene. |  ČTK/Peška Stanislav

Vzkaz na zdi pokračuje. Ovšem slovy, která mohou naznačovat cokoli… „Nevíme, co přinesou dny příští, ale ať už to bude cokoliv, dnes jsme od pana kardinála odcházeli radostní a s pocitem, že povzbudil spíše on nás, než my jeho,“ stojí na konci vzkazu.  

Kardinál Miloslav Vlk se léčí s rakovinou plic. Ta se před časem rozšířila do kostí, a tak podstupuje náročnou chemoterapii.

„Bolest levého ramene byla neúnosná i přes veškerou terapeutickou péči. Byla doplněna kompletní vyšetření, která ukázala, že se nejedná o otok a bolest zdegenerovaného ramenního kloubu, ale o systémové postižení,“ citoval v lednu Vlka web kardinál.cz.