Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: Trump vyhlásí válku na Twitteru, než půjde spát. Přestala legrace

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
3. února 2017
05:46

Donald Trump i po nástupu do funkce prezidenta nenudí. Během pár dnů vyhlásil džihád cizincům, praštil telefonem australskému premiérovi, málem vyhlásil válku Mexiku, zle se zvrtla jeho první vojenská operace v Jemenu a ještě se ukázalo, že jeho dcera Ivanka lacině vyrábí stejně jako on v Číně. Takže i oni ukradli Američanům pracovní místa.

Trump je bavič, takže proč ne. Teď už je ale i americký prezident, a to je přece jen jiná kategorie než Ruda z Ostravy. Začněme džihádem proti cizincům, hlavně muslimům. Ten Trump sliboval kvůli terorismu už ve volební kampani, nakonec ale ve svém dekretu zapomněl na Saúdskou Arábii i Spojené arabské emiráty. Tedy hlavní bašty islámského terorismu, které si ovšem USA hýčkají. Místo nich zakázal do USA vstup i držitelům amerických zelených karet, z nichž někteří mají i evropské občanství.

Vláda chybu napravila, chaos na letištích byl moc i na Trumpa. Jen to ale ukazuje, že vládnout není to samé jako psát v noci na Twitter. Nebo lidem v televizi rozdávat padáky. Toho by Trump určitě nejradši dal australskému premiérovi Malcolmu Turnbullovi, jemuž praštil po necelé půlhodině telefonem kvůli australsko-americké reciproční dohodě o přijetí migrantů, které obě země zadržují v táborech mimo svá území. Trump ji, jak jinak, na Twitteru označil za hloupou a bylo.

Tím však s telefonem neskončil. Přátelsky si pohovořil i s mexickým prezidentem Enriquem Peñou Nietem, jenž předtím právě kvůli Trumpovi zrušil cestu do USA. Telefonát má jako obvykle víc interpretací: podle agentury AP nový americký prezident de facto vyhlásil Mexiku válku, když řekl, že jestli sami nezatočí s hromadou „špatných chlápků“, pošle na ně americkou armádu; podle jiných verzí Trump americkou armádu do Mexika přímo neposílal, ale pouze nabídl její služby.

Každopádně přestala legrace. Kromě muslimů, Číny, BMW nebo elit Trump vyhlásil nějakou formu války i novinářům, takže teď můžeme čekat hned dvojí džihád: jeden skutečný Trumpův, jak ukazují už jeho první dny ve funkci. A druhý mediální, kdy média půjdou po Trumpovi se stejnou vervou jako Trump po mladých Slovankách a výsledkem bude informační mela, v níž první obětí bude pravda.

USA totiž nejen v Mexiku dávno armádu mají (asistence kvůli drogám) a Trump by vůbec nebyl první americký prezident, který by vojensky napadl jinou zemi, protože prostě může nebo se jeho generálové mírově nudí. Irák, Panama, Grenada, to je jen výčet zemí, kam Američané svévolně vtrhli, protože na ně kašlali tamní diktátoři, hledali v nich neexistující zbraně nebo tam jen měli příliš levicové vlády.

Stejně tak i Trumpovi předchůdci vedli obchodní nebo celní války, ani v tom by „The Donald“ nebyl originální. Pravda ale je, že zatím žádný americký prezident ani jeho děti levně nevyráběli v Číně oblečení, zatímco Američanům slibují, že jim z Číny vrátí staré dobré zaměstnání, co kdysi zaplatilo velký dům s dvěma garážemi i školné pro děti. Ale všechno bývá poprvé, jak se říká. Možná Trump brzy někomu vyhlásí válku na Twitteru, než půjde spát.

joudajoudovy ( 3. února 2017 11:55 )

dnesni komentar pisalecke podrztasky dlouho nevydrel na hlavni tapete a cca za dve hodiny byl stazen. to si liba ostudou ucvrnkne....

joudajoudovy ( 3. února 2017 10:01 )

mas recht.... slovacisko by melo jit budovat svoji vlast, aby se v brzke dobe nepromnenila v jedno velke romske ghetto, kteremu vladne bohaty prezident. beda statu z ktereho utika inteligence a pracujici lid!

joudajoudovy ( 3. února 2017 09:26 )

demagog a pokrytec holec - hlasna trouba smuclerky, ktera zkresluje fakta a siri nenavist. skoda, ze pri vyctu zemi se zakazem vstupu do usa jaksi pozapomnel, ze seznam vyhotovil loutkovy panacek pinocchio, alias obama. kam se hrabe komunisticka propaganda z 50.let proti imperializmu a mandelince bramborove. prezentovany zly strycek sam je slabym odvarem nad konanim korporatniku, neziskovek, slunickaru a jejich placenych politiku v boji za pseudodemokracii.

karel300 ( 3. února 2017 08:08 )

jussuf: Ty už to nekuř !

karel300 ( 3. února 2017 07:56 )

No, píše pravdu o Obamovi, nevím proč ho spojuje s Trumpem? Především si ale myslím, že žádný Holec neexistuje a je to pouze zástupná ikona pro jiného pisálka. Jinak by přece s tímhle ksichtemm a svou "literární" minulostí musel dávno dostat přes drž.ku. V každém případě, ten kdo ty články píše je velmi politicky nevzdělaný a nedokáže chápat souvislosti - naopak ve jménu svého "žoldu" vytrhává věci z kontextu i souvislostí. Tomu se říká DEMAGOGIE...

Zobrazit celou diskusi