Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Porodila ve vaně a uškrtila novorozenou dcerku kalhotkami: Soudce ji pustil na svobodu

Autor: aba - 
2. února 2017
23:24

Žena svoje těhotenství před současným partnerem, se kterým má už jedno dítě, tajila. Otěhotněla se svým milencem a porodila tajně. Dítě pak topila a uškrtila. U soudu se hájila tím, že byla v šoku z porodu a trpěla momentální psychickou nevyrovnaností. Soudce jí vyměřil dva roky veřejně prospěšných prací.

Gintare Suminaite (30), původem z Litvy, žila v Anglii se svým přítelem, se kterým už má jedno malé dítě. Začala si ale poměr s mužem, který pocházel ze stejného státu jako ona a otěhotněla s ním. Svoje těhotenství se jí podařilo držet v tajnosti až do dne, kdy porodila holčičku.

Porod proběhl v koupelně v bytě, který sdílela s přítelem, jenž byl ve vedlejší místnosti. Když vešel do koupelny, našel ji plnou krve a Gintare ležela bledá na zemi. Ještě mu stihla říct, že udělala něco moc špatného, za co určitě půjde do vězení, než omdlela. Její přítel zavolal sanitku, ale o dítěti se záchranářům nezmínil. Až v nemocnici, když odhalili její poporodní zranění, vyslali do jejich domu policisté a zdravotníci hlídky.

Byli v šoku, když ve vaně mezi mokrými ručníky našli tělíčko novorozence, které mělo okolo krku omotané dámské kalhotky. Žena u soudu vypověděla, že porod byl rychlý, ale že měla pocity úzkosti a deprese a byla psychicky nevyrovnaná. To ji vedlo k tomu pustit sprchu a strčit pod ni dítě, aby se utopilo. Potom ho ještě dusila a nechala ležet mezi ručníky.

Soudce její jednání odsoudil, vzal ale v potaz její životní situaci, kdy nemohla odejít s milencem, aby nepřišla o první dítě, a to, že celé těhotenství trpěla chronickým popíráním vlastního stavu a sama si svoje těhotenství ani nepřipouštěla. Vražda jí v záznamech zůstane a navrch si bude muset odpracovat dva roky veřejně prospěšných prací. 

murphy666 ( 3. února 2017 05:35 )

Tomu soudci bych okamžitě nasadil svěrací kazajku a hurá s ním do pakárny, protože takoví "trest" může uložit jen totálně nesvéprávná osoba !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání