Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nezkušená řidička (19) zabila při nehodě dva kamarády: Vyjádřenou lítost jí soudce nevěřil

Autor: dce - 
31. ledna 2017
07:46

Před rokem způsobila Petra B. dopravní nehodu. Jako nezkušená řidička jela podle soudu až příliš rychle. Její dva spolujezdci srážku s dodávkou nepřežili. Nakonec skončila s podmínkou a zákazem řízení.

Loni v únoru jela Petra (19) s dvěma kamarády z Bludova do Šumperku. Náhle dostala smyk a její vůz se střetl s dodávkou v protisměru. Ona sama utrpěla jen lehká poranění. Její dva kamarádi – chlapec a dívka – ale nehodu nepřežili.

Petra jela podle obžaloby příliš rychle – na řidičáku jí ještě ani nezaschla barva (měla ho sotva tři měsíce) a na devadesátce měla jet 107 kilometrů v hodině. To mladá žena odmítá.

„Tak rychle jsem v životě nejela. To auto bylo líné. Víc než devadesát by nevytáhlo. Kolik jsem jela, nevím. Mohlo to však být okolo šedesáti, maximálně sedmdesáti kilometrů za hodinu,“ řekla podle serveru Novinky.cz.

Nehodu samotnou si nepamatuje, vzbudila se až v nemocnici. U soudu tvrdila, že je jí vše líto s tím, že si následky ponese do konce života.Nad svým jednáním sice vyjádřila lítost, nejsem si však jist, zda byla naprosto upřímná,“ uvedl soudce Lubomír Kozák s tím, že se při řízení vzhledem ke své nezkušenosti měla chovat jinak.

Podle předsedy Senátu ale Petra žila doposud spořádaným životem, dostala nakonec tedy jen podmínku na 2,5 roku s pětiletým zákazem řízení.

atakdale ( 31. ledna 2017 11:37 )

tahle slečna, co zabila dva kamarády, se momentálně přihlásila do soutěže Česká Miss 2017. Jako koníčky uvedla mimo jiné "starání se o děti". Nevypadá to, že by měla holka sebemenší problém.

andorea ( 31. ledna 2017 11:35 )

Vypovídat pravdu musí jen svědci. Obžalovaný může lhát až se hory zelenají.

panbaron ( 31. ledna 2017 11:11 )

 jak vite ze byla nezkusena? prej to tem kamosum udelala dobre pusou

kdoasi ( 31. ledna 2017 10:32 )

Stačí přimalovat tykadla

janinax ( 31. ledna 2017 10:19 )

To jsou ty naše posra...ý soudy!!!Být rodičem těch mrtvých dětí tak vykonám rozsudek podle svého,jen kdyby se mi dostala pod ruce!!!!Jen kdyby ukradla sušenku v obchodě tak dostane 10let natvrdo,ale co zabila jen dva lidi no a co,že jo!!I ten soudce by potřeboval pořádně dostat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání