Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Při nehodě na Zlínsku zemřel cyklista: Nejspíš nedal přednost autu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv Blesku, PČR)
Autor: ČTK, lm - 
28. ledna 2017
17:00

Na silnici nedaleko Slušovic na Zlínsku dnes krátce po poledni srazil osobní automobil pětašedesátiletého cyklistu, který při nehodě utrpěl velmi vážná zranění a zemřel. Okolnosti dopravní nehody vyšetřuje policie.

Nehoda se stala na silnici, která spojuje obec Lípa a Slušovice. "Cyklista jel od obce Veselá a na křižovatce zřejmě nedal přednost řidiči osobního automobilu, který jel od Slušovic. Tak došlo k jejich střetu," řekla ČTK policejní mluvčí Milena Šabatová.

Na místě zasahovali policisté, hasiči a zdravotnická záchranná služba. "Postupně se zapojovali do resuscitace cyklisty. Bohužel veškerá snaha vyzněla naprázdno a lékař konstatoval smrt," uvedl mluvčí hasičů Libor Netopil.

Řidič před jízdou podle policie nepožil alkoholické nápoje. "Případnou přítomnost alkoholu u cyklisty budeme vědět až z výsledků nařízené pitvy. Po dobu šetření dopravní nehody byla silnice uzavřena a následně řízena kyvadlově," dodala Šabatová. Podle informací idnes.cz cyklista při vjíždění na hlavní silnici patrně nedal přednost projíždějícímu osobnímu automobilu. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání