Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vybržďovač z Blatné, který na D10 zabil miminko: S autem neměl na silnicích co dělat

Autor: ljš - 
25. ledna 2017
10:10

Podle policie má na svědomí život osmiměsíčního miminka. Šestatřicetiletému řidiči za nehodu, kterou způsobil vybržďováním, hrozí až 15 let vězení. Ukázalo se navíc, že s vozidlem nesměl na silnice vůbec vyjet.

Deník Mladá fronta Dnes totiž odhalil, že řidič M. K., který pochází z jihočeské Blatné, neměl k vozidlu sjednané povinné ručení. „Víme to poměrně krátce. Událost řešíme od pátku. Šetření případu stále probíhá, mohu tak pouze potvrdit, že se dopravní nehody účastnilo i jedno vozidlo, které nemělo sjednané pojištění odpovědnosti z provozu,“ potvrdil deníku mluvčí České kanceláře pojistitelů Aleš Povr.

Auto muž koupil v červnu 2015 od písecké firmy, která vozy dováží a prodává. Bylo to naposledy, co auto zákonné pojištění mělo. „Prodali jsme jej přes pražskou společnost muži z Blatné. Aby bylo možné automobil převést, musel mít pojištění sjednané,“ vysvětlil deníku původní majitel. Muž si tak zřejmě ručení sjednal, aby o něm získal potvrzení, už ho ale nezaplatil.

Muž sedí od poloviny ledna ve vazbě a hrozí mu až 15 let za mřížemi. Kvůli nezaplacenému ručení ho také čekají výdaje v řádu milionů. Rodina, která kvůli jeho agresivitě přišla o miminko, bude odškodněna z garančního fondu pojišťoven, který částku následně bude po viníkovi vymáhat.

Pro případ je velmi důležité, že agresivní jízdu M. K. zachytila kamera projíždějícího kamionu. Řidič se tak bude moci jen těžko vymlouvat, že na brzdy nedupl schválně. Samotné video policie s ohledem na pozůstalé a probíhající vyšetřování odmítla zveřejnit. Podle televize Prima je na něm ale vidět, že M. K. objel v levém pruhu jedoucí octavii, v níž cestovala rodina s miminkem, zprava a pak prudce zabrzdil. Do dvojice vozidel pak ještě vletělo audi. Kojence záchranáři na místě oživovali, v nemocnici pak ale bohužel zemřel. Jeho rodiče byli vážně zraněni. 

Znáte vybržďovače M. K., který pochází z Blatné a jezdí stříbrným BMW 525 D ve verzi kombi? Napište nám na tip@blesk.cz.

miroslava13 ( 13. března 2019 12:40 )

sebrat doživotně řidičák a odsoudit aspoň na 15 let!!!! zmetek,bude řidiče školit????

dfghjk ( 25. ledna 2017 13:09 )

Mediální hyeny zase popadl amok. Samozřejmě, že vybrzdovači jsou hajzli, které je třebat trestat co nejpřísněji, ale v tomto případě mají máslo na hlavě i další dva účastníci nehody. Ten s miminkem jel trvale v levém pruhu a tím blokoval rychlejší vozidla za sebou, protože ta ho po pravé straně nesmí předjet. To vybrďování to v žádném případě neospravedlnuje, ale nas rat do dokáže. A dále, každý je povinen dodržovat takovou vzdálenost, aby to ubrzdil i když vozidlo před ním začne náhle brzdit. Což ten s miminkem ještě jakžtakž zvládl, ale ten za ním absolutně ne. Kdyby v tom nebylo to vybrždování, ale třeba divočák, co vběhl do cesty, jednoznačně by to hodili na toho posledního. Takže mediální hyeny, zklidněte hormon, možná se ještě budete divit, jak to soud rozhodne.

gabreta ( 25. ledna 2017 12:52 )

Ty ses zbláznil? Ještě by ho nakonec odškodnili!!

agfor ( 25. ledna 2017 12:45 )

Zato Rolinsová, která zavraždila nevinného důchodce, se vesele prohání autem po světě.

akublender ( 25. ledna 2017 11:21 )

Nedělejte si iluze o současném justičním systému - je to úplatná bolševistická mafie. Např. pan Trpišovský, alias řidič 2222, dostal za toto jednání pouze podmínku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání