Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdeněk nakazil dítě smrtícím HIV: Thajsko ho vydá do Česka!

Thajská policie zatkla Čecha, který roznášel HIV: Nakazil tři muže, mezi nimi i dítě!
Thajská policie zatkla Čecha, který roznášel HIV: Nakazil tři muže, mezi nimi i dítě!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, lm - 
20. ledna 2017
09:01

Čech Zdeněk P., který byl tento týden zatčen v Thajsku pro podezření z vědomého šíření viru HIV, bude dnes předán thajskému imigračnímu úřadu v Bangkoku a později bude deportován. Podle policie bude příští úterý předán českým úřadům. Informoval o tom dnes list Bangkok Post.

Zdeněk P. byl tento týden zatčen za ostrově Pchúket na základě mezinárodního zatykače. V ČR je obžalován z vědomého šíření viru HIV. Ve čtvrtek mu soud na ostrově Pchúket udělil pokutu za překročení povolené délky pobytu. Zdeňkovi P. vypršelo vízum v roce 2015 a k nedodržení podmínek pobytu se přiznal. Dostal pokutu ve výši 1000 bátů (717 Kč). Podle bangkockého listu byl Čech také odsouzen k měsíčnímu vězení s jednoročním odkladem.

Thajské úřady začaly po devětačtyřicetiletém Čechovi pátrat po upozornění Interpolu. Podezřelý se údajně dozvěděl v září 2013, že je HIV pozitivní, přesto o tom neinformoval žádného svého sexuálního partnera. Při vyšetřování policisté zjistili, že v ČR měl styk minimálně s 23 muži. Nejmladšímu z nich bylo v době styku 13 let. Policie už dřív oznámila, že Zdeňka P. viní z těžké újmy na zdraví a hrozí mu až 12 let vězení.

S dalšími partnery měl Zdeněk P. styk pak v Thajsku. Thajská policie nicméně uvedla, že nikdo z nich zatím nepodal stížnost.

oliiiii3 ( 21. ledna 2017 10:46 )

Děcko, mel sedět doma a hrát si na hřišti, to zásadně nenastavuje pr del.

Zita ( 20. ledna 2017 11:40 )

NO to snad neni možné to to.. Jen ať si to to zvíře nechají v thajsku.. špína hnusná pověsit ho za koule.. ještě to budem živit tvl.. to snad možne to to..

iribr ( 20. ledna 2017 09:42 )

 Jezis nemuzeme Thajsku platit any byl v mistni veznici? Urcite by nas to vyslo levneji. I samotnej prevoz vyjde draz nez naklady na dozivoti v Thajske veznici. Jeste ho budem muset lecit.

dandova ( 20. ledna 2017 09:35 )

 Proč ho vydávat? Jen ať si to tam užije.

salto ( 20. ledna 2017 09:08 )

V tamní vězeňské nemocnici by mu od té choroby snadno a rychle pomohli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání