Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zdeněk nakazil dítě HIV: Po sexu s desítkami mužů ho dopadli v Thajsku

Thajská policie zatkla Čecha, který roznášel HIV: Nakazil tři muže, mezi nimi i dítě!
Thajská policie zatkla Čecha, který roznášel HIV: Nakazil tři muže, mezi nimi i dítě!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, dce - 
18. ledna 2017
06:49

Thajská policie zatkla na ostrově Pchúket českého občana, který je podezřelý z vědomého šíření viru HIV způsobujícího nemoc AIDS. Uvedla to agentura AP s odvoláním na informace thajské policie. České úřady na muže vydaly zatykač s obviněním, že při intimním styku s desítkami jiných mužů nejméně tři z nich nakazil.

Thajské úřady začaly po 49letém Zdeňkovi P. pátrat po upozornění Interpolu. Zdeněk P. je několik měsíců na seznamu hledaných osob Policie ČR. Policie v Ústeckém kraji loni v září informovala, že navrhla Zdeňka P. obžalovat.

Podle zástupce mluvčího thajské policie pobýval Zdeněk P. na Pchúketu na turistické vízum, které mu vypršelo v roce 2015. Ve středu by měl předstoupit před soud, kde bude obviněn z překročení povolené délky pobytu na vízum, což umožní jeho deportaci.

Zdeněk P. se podle české policie dozvěděl o své HIV pozitivitě v září 2013, přesto nikoho ze svých sexuálních partnerů neinformoval. Během vyšetřování policisté zjistili, že měl styk s minimálně 23 muži. Hledal je většinou na seznamkách a neváhal za nimi jezdit po celé republice. Jednomu ze tří nakažených bylo v době styku teprve 15 let!

Policisté zjistili i 53 sexuálních kontaktů z doby, než Zdeněk P. zjistil svoje onemocnění. Během vyšetřování vyslechli víc než 1000 lidí z celého Česka, řada z nich se přihlásila na základě výzvy v médiích. Přesto jsou policisté přesvědčeni o tom, že obětí bylo mnohem více.

gjim ( 18. ledna 2017 11:24 )

Lopatkou mezi k.u.l.k.y, nebo kulku mezi lopatky.

londynskypes ( 18. ledna 2017 11:18 )

dite 15lety a uz nastavilo to je dneska pakaz

sores ( 18. ledna 2017 10:46 )

Uříznout mu ptáka nebo dát doživotí. Nechápu nízké tresty pro zločince, jsou to velmi nekvalitní podlidi a nic dobrého z nich nikdy nebude,mají to prostě v buňkách!!! Kdy už to lidstvo konečně pochopí?????

TrojanSlovakia ( 18. ledna 2017 10:14 )

 Český nakazený pedofil v Thajsku. Popraviť a spáliť. Oficiálna správa by bola, že spáchal samovraždu.

Deneček ( 18. ledna 2017 08:02 )

Měl by nějaký ten rok okusit jejich kvalitní vězení,než ho vydají do české ubytovny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání