Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skandál v Chomutově: Děti ve školce hlídala uklízečka! Byly v chladu, bez jídla a pití

V této mateřské škole se celá podivná událost odehrála.
 (Autor: Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová - 
10. ledna 2017
05:02

Malé děti, sotva tříleté, přivedli ve čtvrtek rodiče do soukromé školky U Myšáka v Chomutově. Asi je neznepokojilo, že děti přebírala uklízečka. Drobotina však poté zůstala na dvě hodiny v chladu, bez jídla a pití. Přišly na to až maminky, které dorazily s dětmi jako poslední. Hned volaly policii.

V době, kdy do školky přijela policejní hlídka, už bylo ve školce sedm dětí a ty byly pod dohledem maminek. Ty posléze obvolaly další rodiče dětí. Událost popsal na sociální síti otec jednoho z dítek Radek K. Napsal, že s rodiči probere další postup. „Zvažujeme právní kroky kvůli ohrožení našich dětí,“ napsal. Své dítě, stejně jako pět dalších rodičů, do školky přestal vodit.

„Nezjistili jsme, že šlo trestný čin, a nikdo nebyl ohrožen na životě. Situaci ale postoupíme České školní inspekci,“ řekla v pondělí Marie Pivková, policejní mluvčí.

„Zpočátku jsem vůbec nevěděla, že ve školce není učitelka a pomocná učitelka. Já sama uvízla na silnici s porouchaným autem. Když jsem se od maminek telefonicky dozvěděla, o jaký se jedná problém, navedla jsem je, jak mají postupovat, než se dostavím. Policii rodiče volat nemuseli,“ myslí si Tamara Mišovicová, ředitelka a zakladatelka školky a jeslí.

Ta se až v průběhu události dozvěděla, že učitelka zůstala doma s nemocným dítětem a pomocná učitelka nedala vůbec vědět, proč nepřišla. „Údajně byla nemocná. S nimi i s uklízečkou jsem okamžitě ukončila pracovní poměr,“ řekla Blesku ředitelka a poznamenala, že se uklízečka psychicky zhroutila.

„Nevím ale, proč dětem nepřipravila čaj a svačinku, což obvykle dělává,“ krčila rameny ředitelka. Ve školce prý bylo také chladno.

Magistrát jen radí

„Obrátila se na nás telefonicky jedna z maminek. Poradili jsme jí, ať se obrátí na policii, náš odbor sociálních věcí a Českou školní inspekci. Vzhledem k tomu, že se jedná o soukromou školu, nemáme žádnou kompetenci řešit tento problém – po stránce řízení se jedná o nezletilé, a proto padla tato doporučení. Náš odbor sociálních věcí by to řešil v případě, kdyby se na něj obrátila policie,“ řekl mluvčí chomutovského magistrátu Jan Rödling.

krtek. ( 10. ledna 2017 20:19 )

Sebrala jste mi to z klavesnice, ano odsr*l to jediny clovek ktery se dostavil do prace...

ellyane ( 10. ledna 2017 16:34 )

Dobrý den všem, paní uklízečka měla dostat prémie a ne vyhazov, jako jediná byla na svém místě a pracovala nad rámec svých povinností a tím pádem nestihla svačinku.Kotelnici zřejmě ale asi nedělá, paní ředitelka by měla vyhodit především sama sebe!!!

londynskypes ( 10. ledna 2017 15:06 )

uklízečka za to nemohla ..se na ni hoji reditelka nezodpovedna no jo v soukromych skolkach si delaji co se jim zachce ..nechce se ji do práce tak si klidne nejde !

agfor ( 10. ledna 2017 15:04 )

Aspoň spratci poznali, co je čeká, když zůstanou žít v týhle rasistický republice. Cikáni na štědrých dávkách se jim budou chodit vysmívat.

zednik ( 10. ledna 2017 13:16 )

Matky volaly televizi, policii, školský úřad ... Aby zavolaly vedení školky (v době mobilů asi velmi náročné), aby zjistily co se děje , to je nenapadlo.... Nějaký tatíček ale už zvažuje právní kroky... Matky asi mají zvláštní zaměstnání, když mohli zůstat ve školce a nejít do práce. Normální matka by si vzala dítě do práce a pak se s ředitelkou dohodla na kompenzaci toho dne. Ve školce se asi topí kamny, tak mohly ty hysterky nanosit aspoň uhlí do tříd

Zobrazit celou diskusi