Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrdina, který zachránil pařížský stadion před masakrem: Atentátníka zastavil muslim

Autor: shp - 
30. listopadu 2015
13:35

Vypadal jako neviňátko a to mu mělo zajistit snadné vplížení na stadion  Stade de France, na kterém byly v tu dobu tisíce lidí včetně francouzského prezidenta. Jenže terorista Bilal Hadfi (†20) narazil na ostrahu v podobě muslima Salima Tooraballyho (42), který mu zabránil ve vstupu na stadion. Terorista se tak odpálil mimo většinu lidí a zabil kromě sebe jen jednoho člověka.

Možná jste právě vy zachránil Francii, řekl po incidentu policista Salimovi. Kdyby terorista uspěl a dostal se na stadion, následky mohly být nepředstavitelné. Přesto muž, který také vyznává islám, avšak ne jeho radikální verzi, prohlásil. „Necítím se jako hrdina, jsem obyčejný chlap, řekl v rozhovoru pro Daily Mail.

Salim pochází z Mauritánie a na předměstí Paříže žije se svojí dcerou (15) a manželkou (55) v dvoupokojovém bytě. Když si vzpomene na útoky, vře v něm krev. Z toho, co teroristé provedli, se mu zvedá žaludek.

Pro britský deník však na osudný okamžik, ve kterém zachránil možná i stovky lidských životů, zavzpomínal. „Cítil jsem mrazení na páteři. Udělalo se mi zle a byl jsem v šoku. Řekl jsem si však, že pokud ho pustím dovnitř, budu komplicem při vraždění všech těch nevinných lidí,“ prohlásil skromný hrdina.

martinv76 ( 30. listopadu 2015 16:57 )

Po 17 dnech od utoku Blesk otiskne lživé informace, které sám Daily Mail uvedl na pravou míru. Ten musla nikoho nezachránil, jen to vykecal do novin, protože zřejmě neměl nic lepšího na práci. Ostatní zřejmě pomáhali zraněným a on plácal játrama s lovcem senzací. Takže Blesku, vyhodte toho idiota, co si ani neumí ověřit, jestli nepíše píčoviny.

rumungro ( 30. listopadu 2015 15:43 )

Kdo nás to vlastne loví?Šitové nebo sunité nebo muslimové,nebo že by TOPka?Bacha na ně,teď byli furt ve zprávách.

nouzy ( 30. listopadu 2015 15:30 )

Takže muslimové jsou vlastně hrdinové!!! Aha, už tomu rozumim

ohrazenice ( 30. listopadu 2015 15:25 )

Počet zemí z EU které jsou ochotni ještě přijímat emigranty klesá. To musela přiznat i Merkelová. Od neděle uzavřelo hranice Norsko a všechny bude vracet i násilím. Merkelová má už jenom pár zemí s 28 zemí EU. Padne Merkelová a to je možné padne i Sobotka.

kukuku ( 30. listopadu 2015 14:56 )

Takže to vypadá, že ho tam nepustil, protože mladý neměl lístek na fotbal. Jinak při podezření na atentátníka, po něm měl skočit, zalehnout, zneškodnit. Hrdina na to váhovou převahu měl.

Zobrazit celou diskusi