Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

U českých hranic se vybourala dodávka s uprchlíky. Zahynul mladý Slovák

Po srážce s dodávkou vyhasnul život mladého muže.
Po srážce s dodávkou vyhasnul život mladého muže.  (Autor: Facebook)
Autor: lm - 
3. září 2015
12:05

Na severu Slovenska se ve čtvrtek nad ránem odehrála tragická dopravní nehoda. Polská dodávka tu přejela do protisměru a srazila se s osobním vozem. V dodávce cestovalo 23 uprchlíků. Nehodu nepřežil 32letý Slovák.

Nehoda se odehrála u tunelu Horelica v obci Čadca kousek od českých hranic. Menší nákladní vůz se tu ze zatím neznámých příčin srazil s osobním vozem Dacia Logan. Dodávku řídil polský řidič (57), který podle předběžných zjištění nehodu způsobil poté, co přejel do protisměru.

Přivolaným hasičům se podařilo vyprostit z vraku osobáku řidiče. "Druhá osoba z osobního auta byla mrtvá. Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny posypali sorbentem. V nákladním autě se nacházel větší počet osob. Hasiči zásah ukončili před osmou hodinou ráno," uvedla mluvčí hasičů. Podle informací Nového Času zahynul 32letý Ľubomír z Kysuce.

Podle informací slovenských médií v dodávce bylo 23 uprchlíků, údajně ze Sýrie. Nový Čas uvedl, že ve voze cestovali pouze muži. Podle portálu Pluska.sk měly být mezi migranty i tři děti. Žádný uprchlík nebyl zraněn a převzala si je cizinecká policie.