Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva Maďaři přivezli v kamionu 76 uprchlíků. Pašeráky poslali v Česku do vazby

Autor: rc, ČTK - 
2. srpna 2015
18:23

Za lepším životem se přes Českou republiku snažilo dostat 76 uprchlíků včetně 23 dětí. Běžence ze Sýrie, Afghánistánu a Pákistánu převáželi na západ dva Maďaři. Oba dva byli zadrženi a posláni do vazby. Uprchlíky převezli do zařízení v Bělé pod Bezdězem.

Že je pro uprchlíky Česká republika pouhou přestupní stanicí, dokazuje další případ. Policie v pátek zastavila na dálnici D5 nákladní auto, které jelo směr Rozvadov – tedy na hraniční přechod s Německem.

Policisté našli v náklaďáku skupinku uprchlíků ze Sýrie, Pákistánu a Afghánistánu. „V kamiónu se nacházelo 76 osob z toho 23 dětí,“ uvedla policejní mluvčí Martina Kohoutová novinkám.cz.

Na západ za lepším životem běžence převáželi dva Maďaři, které policie vzala do vazby. „Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k uvalení vazby. Soudce pak dnes návrh státního zástupce akceptoval. Důvodem je jak to, že se budou vyhýbat trestnímu stíhání, tak i to, že by mohli ovlivnit svědky i pokračovat v trestné činnosti,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Pašeráci si vyslechli verdikt v sobotu a za spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice jim hrozí několikaleté vězení.

Uprchlíky vyslechla cizinecká policie v Plzni a ještě během pátku byli převezeni do Domažlic. Tam strávili noc a v neděli je policie transportovala do uprchlického zařízení v Bělé pod Bezdězem.

plzenska ( 3. srpna 2015 04:10 )

bojím se jak to s námi dopadne

datelobecny ( 2. srpna 2015 22:15 )

Hlavně si nesmíme nechat vnutit to, že jim musíme pomáhat... To, že se přemnžují jak červi byla a je jejich volba, a dokud si ti tupouni sami neuvědomí, že to tak dál nejde, tak i z Evropy udělají druhou Afriku. A co budou dělat potom?! I ty války tam vznikají proto, že krom mlácení hlavy o zem, páření a vyměšování nic jiného neumí. Já s takovými prvoky teda slitování nemám. V Německu už to lidi berou do vlastních rukou a melou je hlava nehlava. Vždyť to není ani na okrasu!

Zobrazit celou diskusi