Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spolupracovnice Guru Járy vzkázala z Filipín: Žádné znásilnění, ženy se smály! Máme důkazy

Autor: simao - 
27. července 2015
21:45

Soud je poslal do vězení na 10 a 9,5 roku. Jenže nakonec tresty Guru Járovi a Barboře Pláškové zrušil a celou věc vrátil k novému projednávání. Plášková nyní z Filipín vzkazuje, že to, co se děje v ČR, je nesmyslné. A že nedocházelo k žádnému znásilňování, ale k tantrické liturgii. Má pro to prý i důkazy.

Jaroslav Dobeš alias Guru Jára a jeho spolupracovnice Barbora Plášková byli nejprve soudem posláni do vězení, ale Vrchní soud v Olomouci vrátil věc k projednání zpátky soudům prvního stupně. Guru Jára, zadržený na Filipínách pro údajné mnohonásobné znásilnění, byl společně s Pláškovou zbaven trestu. 

Přesto spokojení nejsou. "To, co se děje v České republice, odporuje zdravému rozumu. Soud řeší otázky víry a stíhá nás za tantrickou liturgii, což je z hlediska práva na svobodu vyznání protizákonné," uvedla nyní Plášková pro iDNES.cz.

Plášková: Máme důkazy, ženy se usmívaly

Jejich semináře, kde k trestným činům mělo dojít, se přitom konaly na několika místech včetně domu ve Zlíně a statku na Olomoucku. Ale také právě na Filipínách. "Odháčkováním" podle obžaloby prošlo asi 350 žen, řada z nich se mu měla podrobit dobrovolně, jiné však nikoli. Plášková nyní tvrdí, že má důkazy pro to, že byly ženy spokojené a o žádné znásilnění nešlo.

"Po ´odháčkování´ se pořizují aurické rentgeny, což jsou fotografie dokumentující, jak se změnilo proudění energií v těle ženy, která se účastnila liturgie. A z těchto fotografií je zřejmé, že ženy se usmívají a jsou spokojené. Tyto důkazy policie zatajila a ženy to před soudem zamlčely," tvrdí spolupracovnice Guru Járy.

Plášková se pozastavila i nad "odháčkováváním", kterým měly ženy procházet. "Každé z žen jsem detailně popsala průběh liturgie hned dvakrát. Poprvé při vstupní konzultaci nad rozborem jejího horoskopu a podruhé před začátkem liturgie. A proč mají dnes trauma? To jim způsobila ztráta jejich víry pod nátlakem policie, rodiny a okolí, které uvěřilo lžím šířeným o Guruovi Járovi," vzkázala přes iDNES.cz Plášková z Filipín, kde se nyní ona i Guru Jára nacházejí. A kde spolu zažádali o náboženský azyl.

lightyellow ( 4. srpna 2015 18:38 )

Pro nejateističtější a nejmaterialističtější zemi na světě je asi těžko pochopitelné, co je to rituál.. Já si dělám rituály každý den, na cokoli a pokud si potřebuje někdo dělat rituál na milování - prosím - at si ho dělá. Ale at tady neznabozi nekydají ty své sra*ky.. Zajímavé, že se nikdo nenaváží do židovských obřízek, nebo lití svěcené vody na miminka, vždyť je to to stejné..

travavlese ( 30. července 2015 23:12 )

Tantrický rituál byl úpně boží! Byl zdarma! Vřele doporučuji

celery ( 28. července 2015 21:05 )

kdyby byl Grygar vědec, tak dělá vědu a ne Sysifos. Takovým chudákem není radno argumentovat

celery ( 28. července 2015 21:01 )

aby z té své aktivity neměli ještě další psycho újmu. Dyť musely být na hlavu už před tím, ne?

abaron ( 28. července 2015 07:26 )

Jaruš v pr*deli sú hlísty

Zobrazit celou diskusi