Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Guru Jára požádal na Filipínách o azyl: „Vyháčkuje“ se z vězení?

Autor: ČTK - 
24. července 2015
08:10

Guru Jára dále uniká spravedlnosti! Jaroslav Dobeš, který je v Česku stíhán za znásilnění a jako uprchlého jej zadržela policie na Filipínách, požádal o náboženský azyl.

Dobeš je i se svou pomocnicí Barborou Pláškovou nyní na Filipínách ve vazbě. Ministerstvo zahraničí deníku Mladá fronta Dnes potvrdilo, že Dobeš s Pláškovou zažádali o status uprchlíka, který nezískali. Tím, že se proti zamítnutí odvolali, mají ještě šanci a oddalují tak i svoji deportaci. „Přesnou dobu takového prodloužení můžeme jenom odhadovat, ale neměla by být delší než měsíc,“ uvedla mluvčí ministerstva Michaela Lagronová.

Dobeš, zakladatel esoterické školy Poetrie, podle obžaloby ženy a dívky na různých seminářích takzvaně „odháčkovával“. Tvrdil, že všemožné problémy žen jsou způsobeny háčky, které v nich zanechali dřívější sexuální partneři a které jim prý znemožňovaly žít plnohodnotný život. „Guru Jára“ pak tyto takzvané háčky sexuálním aktem údajně uvolňoval.

Dobeš s Pláškovou žádají o náboženský azyl, protože jsou přesvědčeni, že „odháčkováním“ neporušili žádné zákony, podle nich jde o tradiční tantrickou duchovní metodu, běžnou v některých zemích. Zlínský soud Dobeše potrestal za znásilňování deseti lety vězení, Plášková dostala 9,5 roku. Olomoucký vrchní soud rozsudek zrušil, případ znovu projedná zlínský krajský soud.

lightyellow ( 4. srpna 2015 18:54 )

Cože? On už nemůže odháčkovávat? To budu muset jet až do Indie? Kurnik, tak jsem se na to těšila a oni mi ho zavřou... No nic, neznáte nějakého tantrického léčitele v Indii nebo jiné zemi, kde je odháčkování běžné? Mohl by mi někoho doporučit? Díky

celery ( 27. července 2015 17:45 )

A tady máme třešničku na dortu, aneb "jak to vidí GJ http://cestagurujary.cz/2015/07/26/kamaradky-co-se-domluvily-na-caji/#comment-142

havran2 ( 24. července 2015 19:58 )

ASI MÁ DOBRÝ ŠPERHÁK !

frantacizek ( 24. července 2015 14:44 )

to se Filipínám divím, že tam takového zkušeného merdače nechtějí. Tam merdá už 7letá za peníze německé Helmuty. Jára jako typická úchylačka měří jako komoda, koukám. Je to nadsamec.

jity ( 24. července 2015 13:32 )

Tak ti si je odháčkují sami, stačilo video, kde ženu policisté mrskají bičem, ale to je bič, kterým by dokázali umrskat. Hajzlové krutí.

Zobrazit celou diskusi