Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policista vraždil před klubem v Mýtě: Policie provedla rekonstrukci!

Autor: ČTK, haj - 
26. března 2015
22:29

Od vraždy v klubu Stodola ve Vysokém Mýtě uběhly již tři měsíce. Loni v prosinci zde policista Pavel K. (42) v době mimo službu zastřelil mladíka Radka S. (22) a postřelil jeho bratra Lukáše (25). Policie ve čtvrtek 26. března provedla rekonstrukci celé vraždy. Akce měla podle mluvčí krajské policie Jitky Vavřinové odstranit některé rozpory ve výpovědích.

„Na místě činu probíhá rekonstrukce několika fází, které se účastní jak svědci a obviněný, tak i soudní znalci, státní zástupce a obhájci,“ uvedla ve čtvrtek Vavřinová.

Policisté obehnali širší okolí klubu páskami, stáli na všech příjezdových cestách a posílali zpět přijíždějící auta. Samotný klub byl uzavřen. Podle svědka incidentu se tři muži, mezi nimiž byl i strážník Pavel K. v civilu, v noci z 20. na 21. prosince domáhali vstupu na diskotéku bez placení. Tvrdili, že jde o policejní akci.

Pracovníci klubu je nechtěli pustit dovnitř, proto muži nastříkali do místnosti pepřový sprej. Dva bratři Radek a Lukáš ve věku 22 a 25 let, zaměstnanci diskotéky, je začali pronásledovat. Strážník na to reagoval střelbou. Jednoho z mladých mužů zabil, druhého vážně zranil. Pavel K. byl obviněn z pokusu o dvojnásobnou vraždu, soud jej poslal do vazby.

Podle starosty Františka Jiraského byl strážník před činem bezproblémovým členem městské policie. V reakci na událost Vysoké Mýto podrobí všechny nově, ale i dříve přijaté strážníky psychologickým testům.

andula1 ( 27. března 2015 03:08 )

Jo názor lidi odtamtud.....jedna pani povídala... a takto se dělají drby a pravda je někde uprostřed. Nikdo se memúže soudit,když ve skuteřnosti se neví, jak to všechno bylo. Ale je nejhorší na celé věci to ,že o život přišel mladý člověk....a´t to bylo jakkoliv a polda byl v každém případě cvok,když není ve službě ,proč nosí zbraň u sebe je to magor vyšinutý

babana ( 27. března 2015 00:07 )

 Slyšela jsem názor lidí odtamtud, že ta namachrovaná rodinka byla oblíbená jen mezi sobě podobným povlem, prostě říkají, že pošuk strážník poslal do kytek namachrovanou smažku....

vonamula ( 26. března 2015 23:19 )

Pokud použil legálně drženou zbraň z polohy ležmo (jak se později dozvíme), když do něj bobuláci kopali, vražda to není. To si trochu pletete, ačkoli chápu propojenost redakcí Prima a plesk.

Zobrazit celou diskusi