Jak Blesk informoval už včera, vdovec se začal shánět po zdravotní dokumentaci své manželky, která byla v červenci 2013 akutně operována s prasklým vředem na dvanácterníku a následně převezena do psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích. „Mé ženě to tenkrát hodně ublížilo a nechci to nechat jen tak. Ivetka nebyla psychicky nemocná, aby musela být umístěna na uzavřené oddělení na psychiatrii. Navíc nemohla ani podepsat revers,“ vysvětlil Rychtář důvody svého počínání.

„Z dokumentace, kterou jsem získal z Thomayerovy nemocnice, jasně vyplývá, že převoz nařídila psychiatrička, a to z důvodů, že Ivetka byla pod vlivem léků. Jak by taky nebyla, když jí je tam sami dávali po operaci!“ rozčiluje se vdovec. „Ať si pan Rychtář dělá, co uzná za vhodné, a víc to komentovat nebudeme,“ řekla Blesku tisková mluvčí Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová.

Vdovec má jasno už i v tom, jak bude postupovat, aby dosáhl potrestání v jeho očích nespravedlivého rozhodnutí lékařky o nuceném převozu na psychiatrické oddělení. „Nejprve veškerou dokumentaci z nemocnice nechám posoudit soudním znalcem a pak bude následovat stížnost na lékařskou komoru. A ta si snad s tou paní doktorkou poradí,“ prozradil Rychtář. Jenže má smůlu, podle disciplinárního řádu České lékařské komory nelze stížnost na neodborné či neetické jednání lékaře projednat, pakliže od provinění uplynula doba jednoho roku.

Fotogalerie
9 fotografií