Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Sexuální útoky ve zvířecí říši: Lachtani znásilňují tučňáky!

Autor: shp - 
20. listopadu 2014
06:00

Mezi samičkami tučňáků královských panuje na Marionském ostrově strach! Znásilňují je totiž o mnoho větší lachtani medvědí, proti jejichž sexuálnímu teroru nemají nelétaví ptáci nejmenší šanci. Vědci jsou si nezvyklého chování mořských savců vědomi, ale nedokážou ho vysvětlit.

Nebohá samička si hleděla svého, když vtom se zezadu připlížil statný lachtan. Povalil ji na zem, na její výkřiky plné zoufalství a strach v očích nebral zřetel a přitlačil ji svou vahou k zemi. Pak se na ní násilně ukojil.

Samička tučňáka přitom nebyla jedinou obětí sexuchtivých a násilnických lachtanů. Vědci na ostrově zdokumentovali čtyři případy znásilnění tučňáka lachtanem.

Ve třech případech lachtan svou oběť po ukojení nechal jít, ale jednu samičku zakousl a sežral. Proč však k tomuto chování dochází, vědci říct nedokážou.

„Určit důvody tohoto netradičního a nezvyklého chování je téměř nemožné,“ přiznali přírodovědci britskému Daily Mailu. První znásilnění tučňáka lachtanem přitom zdokumentovali již v roce 2006.

jeromeklapka ( 20. listopadu 2014 16:18 )

No,to je koniec,keď úž zvieratá preberajú móresy homo sapiens

jana999 ( 20. listopadu 2014 15:43 )

jako myslíš, že je ve vodě rozpuštěná viagra?

annael ( 20. listopadu 2014 12:51 )

Já bych řekla, že to bude podobné jako u mladých psů, co by v pubertě "vojeli" cokoli a tak to většinou odnášejí, při nedostatku volně dostupných hárajících fen, různé polštářky a plyšáci. Lachtani tam žádné plyšáky nemají, zato tučňáků mraky...

abaron ( 20. listopadu 2014 12:48 )

to zvieratko má z toho traumu aj celý život . aj ja mám prasiatko a bol znásilnený a pokúsaný zajacom . do dešného dňa ho neslobodno pohladiť v tej oblasti a mám ho niekoľko rokov uhyň uchle

baronessa ( 20. listopadu 2014 11:17 )

No, jako laik to vidím v masivním znečištění vod i ovzduší. Chemie ovlivňuje každého a zvířata reagují ještě citlivěji, než lidé. Takže si myslím, že jsme zvířatům otrávili kde co, a tohle je důsledek. Z dlouhé chvíle to jistě žádný lachtan neudělá.

Zobrazit celou diskusi