Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nechtěný, ale opravdu nechtěný Klaus: O místo v radě ho připravily negativní reakce!

Václav Klaus v radě pro vzdělávání ani v přípravném výboru neusnedne
Václav Klaus v radě pro vzdělávání ani v přípravném výboru neusnedne  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
27. října 2014
09:23

Exprezident Václav Klaus opět vzbudil rozruch. Tentokrát pro to však nemusel hnout prstem. Jeho jméno se totiž objevilo v souvislosti s místem v Národní radě pro vzdělávání, nebo alespoň v přípravném výboru rady. Ministra školství Chládka však vyděsilo množství negativních reakcí!

Dle původních spekulací měl Klaus dokonce radu vést, poté ministr Chládek upřesnil, že měl být součástí přípravného výboru nové Národní rady pro vzdělávání. Jenže Klausova nominace vzbudila pořádný rozruch. "Jak se objevilo jeho (Klausovo) jméno, tak to vzbudilo obrovskou vlnu reakcí, více negativních než pozitivních," řekl ministr Českému rozhlasu.

Klaus jako Voldemort

Exprezident Klaus se tak stal rázem nechtěným. A tak trochu lordem Voldemortem, tím, o kterém se nemluví... "Já nechci, aby debata o národní radě byla nevěcná. Nechci, aby se debatovalo o jménu, ale o tom, jak bude rada vypadat. Proto se tam jméno žádného politika, ani bývalého, neobjeví," zdůvodnil Chládek odvolání Klause z výboru.

Otevřenou výzvu ministrovi školství kvůli tomu adresovaly například občanské iniciativy Nadační fond proti korupci, Veřejnost proti korupci a Vraťte nám stát! "Ministr školství tímto svým osobním rozhodnutím legitimizuje odkaz Václava Klause, který je zvláště po jeho loňské prezidentské amnestii velmi sporný. Za tímto krokem se mohou skrývat i politické a obchodní zájmy Václava Klause ml., což nově zřízenou Národní radu pro vzdělávání diskredituje na samotném počátku její existence," uvedli zástupci iniciativ ve výzvě.

Přípravný výbor rady by přitom měl do půl roku vytvořit konkrétní návrh, jak by měla Národní rada pro vzdělávání vypadat. Mělo by jít o nadstranický orgán, který zaručí jednolitost vzdělávací politiky bez ohledu na to, kdo bude zrovna v čele ministerstva školství.

ahmik ( 27. října 2014 16:21 )

Valento,máš zcela jistě pravdu,ale je to zbytečné.Tento národ (nebo alespoň jeho část) zvyklý na to,že co psalo Rudé právo je jediná pravda, si už neumí utvořit z faktů vlastní názor a jen papouškuje to co mu nakukají.

valenta008 ( 27. října 2014 15:02 )

Klaus je příkladem toho,jak na objednávku(Havlovců)a za pomoci médií (veřejnoprávních)udělat z kohokoliv zločince.Nevím kde má ty nakradené majetky,ale vím jak se vyjadřoval k sudeťákům,válce v Kosovu,církevním restitucím a teď i ke vztahu s Ruskem.To vše ale nepomůže a ZMANIPULOVANÍ,nemyslící tvorové když před nimi vyslovíte jeho jméno, okamžitě vidí rudě a svedou na něj třeba i to,že v létě občas prší a v zimě je zima.Je mi jich líto a nezbývá než se na to vykašlat.

namhal ( 27. října 2014 14:25 )

Tady vládne od roku 1948 zločinecká KSČ. Havel, Klaus po 89 upevnily pozici KSČ. Ze slušných lidí co stály na náměstích v listopadu a prosinci 89 udělaly žebráky a z komunistů co se ukrývaly po lesích a měnily vizáže milionáře.

namhal ( 27. října 2014 14:21 )

Souhlas. Ještě Havel prezident komunistů. Postavit pomník nadživotní velikosti na Letné jako Stalinovi a za pár let ho zbourat až vyjde najevo co to bylo za slouhy komunistů.

karmavana ( 27. října 2014 14:09 )

Klaus a Zeman jsou příčinou totálního selhání sametové revoluce! Za tu "amnestii" by zasloužil dobře 250 ran na prd.l a potom odkroutit zbytky trestů za ty gaunery (kámoše-kravaťáky), od kterých mu chodí dividendy. Je to zkrátka kripl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa