Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Usmrtil cyklistu a ujel! U soudu neprojevil sebemenší lítost

Václav Lysák si do Jihlavy přijel vyslechnout rozsudek za usmrcení mladého cyklisty.
Václav Lysák si do Jihlavy přijel vyslechnout rozsudek za usmrcení mladého cyklisty.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
16. září 2014
15:28

Čtyři roky ve věznici s dozorem a na devět let zákaz řízení motorových vozidel vyfasoval u Okresního soudu v Jihlavě Václav Lysák (48) ze Zlínska. Ten loni koncem července u Vysokých Studnic na Jihlavsku nákladním autem usmrtil cyklistu Jakuba Š. (17) a z místa nehody ujel.

„Pachatele usvědčily stopy krve na poničeném zpětném zrcátku nákladního automobilu, kterým Lysák cyklistu srazil,“ uvedl předseda senátu Vladimír Sova.

Obviněný Lysák před souden neprojevil sebemenší lítost. „Nemohl jsem mu poskytnout pomoc, když jsem vůbec nevěděl, že jsem někoho srazil,“ vymlouval se bývalý šofér. Vyhotovený znalecký posudek jej však z trestného činu usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci jednoznačně usvědčil.

Přestože nařízená pitva cyklisty prokázala, že mladík na kolo usedl pod vlivem alkoholu (0,69 promile), soudce nařídil, aby Lysák příbuzným usmrceného mladíka vyplatil odškodné ve výši více než 700 tisíc korun. Ten se proti rozsudku na místě odvolal.

atakdale ( 21. května 2015 14:37 )

neměl by se náhodou někdo stydět, že takovej morálně zdegenerovanej asociál dostal JENOM 4 ROKY za to, že zabil kluka, kterej měl celej život před sebou?

jossua2012 ( 9. ledna 2015 18:09 )

Za jakou vraždu???Je vidět,že opravdu nevíš o čem tady píšeš ty hloupé tele.Kdyby jsi se trochu vyznal v soudnictví a v zákonech,tak tu nenapíšeš takovou hovadinu SANTIXKAUZI-ty hloupé tele z Nemanic

Zobrazit celou diskusi