Když se strážníci pokusili ho zastavit, naopak ještě zvýšil rychlost. Opřel se do pedálů a mířil přímo na zastavujícího strážníka. Když bylo zřejmé, že cyklista nezastaví, strážník uskočil stranou, ale rozjetý cyklista do něj najel. Po srážce navíc sám upadl. Strážníci mu nabízeli poskytnutí první pomoci a přivolání lékaře, protože měl po pádu několik krvácejících odřenin na různých částech těla. To ale cyklista odmítl s tím, že mu nic není.

Navíc si strážníci všimli, že mu při pádu vypadl z cyklistického dresu předmět, který se užívá k inhalaci návykových látek (tzv. skleněnka). Cyklista opakovaně strážníky vyzýval, aby předmět zahodili a na vše zapomněli, že pojede dál. Strážníci jej však vyzvali k prokázání totožnosti. Muž ale tvrdil, že u sebe nemá doklady. Strážníci tedy rozhodli, že na místo přivolají Policii ČR. Když muž zjistil, že jsou přivoláváni policisté, začal si stěžovat na bolesti ruky a požadoval, aby byl přivolán lékař.

Tvrdil rovněž, že má poškozené kolo. Strážníci tedy přivolali lékaře. Ten cyklistu ošetřil na místě a rozhodl o jeho převozu do nemocnice k dalšímu vyšetření. Poté se dostavila hlídka Policie ČR, která si událost na místě převzala.

Bc. Vladimíra Zychová tisková mluvčí Městská policie Ostrava