Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Prezidentský pár: Společně žili, společně zemřeli

Autor: šim, INT - 
10. dubna 2010
19:03

Roky v prezidentském paláci a na vrcholu politiky vztah Marie (†66) a Lecha Kaczyńského (†60) nijak nezměnily. Vždycky pro sebe měli spoustu lásky, navzájem se milovali a byli si oporou v těžkých chvílích. Společně žili, společně zemřeli.

Poláci truchlí. Zemřel jejich milovaný prezidentský pár a spolu s nimi špičky polského státu.

Maria Kaczyńská se s Lechem potkali v Gdaňsku v roce 1976, po dvouleté známosti slavili svatbu. V roce 1980 se jim narodila jejich jediná dcera Marta.

Maria pocházela z rodiny vojenských důstojníků. Jeden z jejích strýců se stal obětí Katyňského masakru v roce 1940. Právě uctění památky a připomenutí 70. výročí od masakru se stalo osudné Marii, první dámě Polska.

Matka se o smrti svého syna Lecha dověděla na nemocničním lůžku

Nejtragičtěji zprávu o smrti prezidentského páru nese jistě matka Lecha a Jaroslava Kaczyńského. Toto obrovské neštěstí by starou paní mohlo dokonce vážně ohrozit na životě. Jadwiga Kaczyńská je těžce nemocná. Již několik týdnů pobývá v nemocnici. Jadwigu jel o tragédii informovat přímo do nemocnice její Jaroslav.

Oba její synové ji prakticky každý den navštěvovali. Naposledy se celá rodina sešla u jejího nemocničního lůžka o Velikonocích, kdy Jadwiga nemohla kvůli svému stavu opustit nemocnici.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi