Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Marta (29) ve vteřině ztratila oba rodiče

Autor: rum, tch, šim - 
12. dubna 2010
00:21

Smrt prezidentského páru je ranou pro celé Polsko. Nejbolestněji však ztrátu prožívá rodina. Jediná dcera Marta (29) a její dvě malé holčičky Ewa (8) a Martyna (3).

Jediná dcera prezidentského páru Marta přijela včera na letiště poklonit se rakvi s ostatky svého otce. Zlomená, v žalu.



Marta je advokátka a pracuje v právní kanceláři v Sopotech, kde i s rodinou žije. Doma nechala své dvě dcerky Ewu a Martynu. Na letiště, kde vládla truchlivá atmosféra, je nevzala. Chtěla je asi ušetřit bolesti. Dívky už ale svého dědečka s babičkou nikdy neuvidí.



Krutou ránu připravil osud i matce zesnulého prezidenta. Jadwiga (84), která pochází ze šlechtického rodu Rawicz, je těžce nemocná a už několik týdnů je v nemocnici upoutaná na lůžku. Ještě včera večer podle některých zpravodajských serverů Jadwiga o smrti svého syna nevěděla. Rodina ji zřejmě chtěla ušetřit bolesti, která by mohla jejímu podlomenému zdraví ještě přitížit.



Jadwigu Kaczýnskou oba její synové prakticky denně navštěvovali. Naposledy se u ní celá rodina sešla o Velikonocích.

Z nenadálé ztráty se bude těžce vzpamatovávat i bratr Jaroslaw. O to víc, že byli s Lechem jednovaječná dvojčata. Spolu byli celý život. Jako děti hráli ve filmu Dva, kteří ukradli měsíc. Založili společně politickou stranu Právo a spravedlnost, na přelomu let 2006 a 2007 byl Lech prezidentem a Jaroslaw premiérem Polska.



Když v neděli odpoledne letadlo přivezlo ostatky prezidenta zpět do vlasti, Jaroslaw doprovodil k rakvi svou neteř Martu, která u rakve poklekla jako první. Následoval ji právě Jaroslaw, který rakev se svým bratrem ve velkém pohnutí políbil.

ctenar ( 13. dubna 2010 20:39 )

ano, VŠEHOSCHOPNÉHO

suskyn ( 13. dubna 2010 12:19 )

je pohřeb.Člověk není neomylný,čest jejích památce-AMEN-Teď mně napadlo že Blesk se prezentuje jako nejzábavnější deník-no toť zábava!!!

suskyn ( 13. dubna 2010 12:04 )

Snad přijít o všeho shopného ?PREZIDENTA

suskyn ( 13. dubna 2010 12:01 )

Ne nadarmo se říká že sova je moudrá

suskyn ( 13. dubna 2010 11:59 )

Taky na to vzpomínám,měli jsme hodin.přednášku a pak jsme to museli nadďělat. Ale čest soudruhům,započítali nám to do přesčasů!!!

Zobrazit celou diskusi