Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Jaroslaw Kaczyński: Můj život smrtí bratra skončil

Autor: INT, šim, Fakt.pl - 
14. dubna 2010
05:00

„Tohle je konec mého života,“ zdrceně pronesl bývalý polský premiér Jaroslaw Kaczyński, který v sobotu ráno přišel o svého bratra, dvojče Lecha, polského prezidenta.

Bolestí zkroušený Jaroslaw to řekl bezprostředně po identifikaci těla svého bratra, když se v sobotu v noci vracel z Moskvy zpět do Varšavy. Celý život byl se svým dvojčetem Lechem v neustálém kontaktu.

Jaroslaw byl o 45 minut starší než jeho identické dvojče Lech. Vyrůstali bok po boku, v roce 1962 společně zazářili ve filmu pro děti Dva, co ukradli měsíc. Oba si shodně vybrali pro studium práva, oba vstoupili do politiky, v roce 2002 společně založili politickou stranu Právo a spravedlnost. Lech se stal v roce 2005 prezidentem, Jaroslaw byl od července 2006 do listopadu 2007 předsedou vlády.

Denně byli v telefonickém kontaktu. Naposledy si volali necelou půlhodinu před pádem tupolevu u letiště Severnyj v ruském Smolensku. „Všechno jde podle plánu,“ byla poslední slova, která Jaroslaw od svého bratra Lecha slyšel.

Když se pak o katastrofě dověděl, zhroutil se mu svět. „Byl to nejhorší den mého života, horší už nebude,“ hlesl Jaroslaw.

anelam ( 16. dubna 2010 08:16 )

KRÁL ZEMŘEL-AŤ ŽIJE KRÁL!!!!!!

anelam ( 15. dubna 2010 07:48 )

Taky si to myslím

majojo ( 14. dubna 2010 16:40 )

Přesně to si myslím. Pozvedne prapor svého bratra, blbečci mu na to skoček a jedeme dál.... Truchlícím se omlouvám, ale takle to probíhalo už mockrát.

lipno ( 14. dubna 2010 14:59 )

Jeho NOVÝ život teprve začíná, bude kandidovat na prezidenta (byl už předseda vlády.) A pro pisálky z novin - pilot nemůže být vrah, to by musel plánovat. Takhle se jedná o zabití z nedbalosti a už se asi nedozvíme, jaký podíl na tom má sám Kaczynský - divně působí už fakt, že z hermetiské skříňky "vypadl" pásek, to asi měli mít Rusové jistotu, že nenesou žádnou vinu P.S. V sobotu budu v Polsku, ale ne na pohřbu

Zobrazit celou diskusi