Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Topolánek o církvi: Vymývají lidem mozky

Video se připravuje ...
Autor: jos - 
19. března 2010
14:27

Šéf ODS Mirek Topolánek se v rozhovoru s redaktory homosexuálního magazínu Lui rozpovídal o tom, jak vidí církev. Přinese to jeho straně voliče z řad věřících? Nejspíš ne.

526410:nahled:true:trueMirek Topolánek přijal nabídku magazínu Lui a nechal se nafotit pro jeho homosexuální čtenáře. Při přestávce mezi focením se odehrála debata o vztahu církve k sexualitě. Mirek Topolánek neváhal a nad hrnkem kafe dal redaktorům historicko-teologickou přednášku o církvi a spiritualitě. Za povšimnutí stojí jeho prazvláštní čeština. Nebo se snad jednalo o liturgickou valašštinu?

Jak církev ovládá masy

"Církev? To je jen organizace, která se chopila filosofie křesťanství. Rozhodně nedávám rovnítko mezi církev a náboženství," začal Topolánek svůj proslov a bylo vidět, že ho téma zaujalo. Bývalý premiér pak vůbec neváhal a přešel do mohutné ofenzivy, která končila nařčením, že církev vymývá lidem mozky.

"Křesťanství je pro mě názor. Prvotní křesťanství bylo bez církve, církev se chopila díky různým liturgickým..., díky oblbování mas, díky brainwashingu totálnímu se zmocnili těch lidí a jejich mozků," zakončil "odborník na náboženství" Topolánek svůj plamenný projev, při kterém si zřejmě vůbec neuvědomil, že někteří veřící lidé se právě v těchto dnech rozmýšlí, koho půjdou volit.

Rozumí všemu

Mirek Topolánek tedy opět prokázal, že vrcholní politici v České republice snadno podléhají iluzi, že rozumí všemu a ke každému problému se umí vyjádřit. Těžko říct, jak Topolánkovi výroky ohodnotí další členové jeho bratrstva kočičí pracky - Marek Dalík a Ivan Langer.

Jiří Paroubek například nedávno tvrdil, že dokáže pozvednout český hokej (čtěte zde), nebo poslankyně Zelených Kateřina Jacques kdysi nezapomenutelně vysvětlovala herci Janu Krausovi, jak fungují kotle na biomasu (najdete zde).

Co je to brainwashing?

Vymývání mozků nebo též brainwashing je technika směřující k ovlivňování jednoho nebo více lidí tak, aby změnil svoje názory nebo chování, a to ve prospěch toho, kdo brainwashing provádí. Nejčastější důvody této snahy jsou politické, náboženské nebo finanční. (wikipedia.cz)

Topolánek pózoval pro GAY komunitu! Ukážeme vám fotky!
Mirek Topolánek pózoval pro homosexuální čtenáře magazínu Lui! Brzy přineseme exkluzivní fotografie a video. Sledujte BLESK.CZ

Video se připravuje ...
Další videa