Dokud má společnost licenci, můžete na zakoupený zájezd odletět. Jestliže o ni ale přijde, za sluncem se s ní nepodíváte…

Sunny Days přišla k 31. lednu o pojištění proti úpadku, což znamená, že v tuto chvíli zájezdy prodávat nemůže. Momentálně si u ní můžete vybrat a rezervovat zájezd – ovšem koupit si ho nemůžete – bylo by to nelegální.

Pokud ale už zájezd od CK Sunny Days máte, můžete ještě doufat. Záleží na tom, jestli bude zbavena licence dřív, než odletíte. Pokud ne, je to pro vás dobré. Pokud ano, zájezd se ruší a cestovka by vám měla vrátit peníze – nikoli z pojištění proti úpadku, ale ze svého.

Nejbližší otazník visí nad zájezdem do Egypta, na který mají klienti odletět 7. února. Jak to dopadne si nikdo netroufne říct – ministerstvo pro místní rozvoj včera podalo návrh na živnostenský úřad na odebrání licence.

Otázkou je, jak dlouho toto šetření bude trvat. Podle Tomia Okamury však vedení Sunny Days jedná se zahraničními pojišťovnami, takže naděje zůstává.

Blesk se také zajímal o to, zda potíže CK Sunny Days, která patřila mezi deset největších cestovek v zemi, nezvýší ceny zájezdů. Podle názoru ostatních kanceláří k tomu nedojde. Konkurence a nižší ceny, které hotely nasadily kvůli krizi, to prý nedovolí.