Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Letíte z Popradu? Tak ruce vzhůru!

Slovenské letiště v Popradu zná už téměř každý
Slovenské letiště v Popradu zná už téměř každý  (Autor: anc)
Autor: INT, ČTK, vk - 
8. ledna 2010
05:00

Kvůli trhavině, kterou propašovala do zavazadel nic netušících cestujících, si uřízla slovenská bezpečnostní služba mezinárodní ostudu. Popradské letiště zná téměř celý svět a na to konto už vzniklo několik vtipů.

Letíte z Popradu? Tak pozor, mohli byste mít problémy…

Akce slovenských agentů se změnila v mezinárodní ostudu obrovských rozměrů, která se řetězovou reakcí šíří od Ameriky až po Austrálii. Popradské letiště se nyní těší takové popularitě, že na popud incidentu vznikl i speciální odkaz na internetové encyklopedii Wikipedia. A z nevinného Slováka, ze kterého policisté udělali teroristu, se stala mediální hvězda. Slovenská opozice chce demisi ministra vnitra Roberta Kaliňáka. Šéf pohraniční a cizinecké policie Tibor Mako už včera ve funkci skončil. Do země míří tým irských vyšetřovatelů, kteří žádají o důsledné vysvětlení nebezpečného incidentu, který mohl skončit katastrofálně.

Navíc se zjistilo, že dálnopis, v němž slovenští »experti « upozorňovali na výbušninu na palubě, odeslali agenti na špatnou adresu. Místo na irské letiště došla zpráva do kanceláře, která se stará o odbavení zavazadel. Štefan Gonda (49) je podle své ženy z úterního zatčení v Irsku traumatizovaný. „Nevinného muže mohla irská policie při zásahu zastřelit,“ sdělil irské RTÉ expert Gerry Byrne.

Při incidentu, který se odehrál v sobotu, nechal Gondu omylem psovod odcestovat do Dublinu s balíčkem trhaviny. Podle některých médií nedošlo k pochybení slovenské policie poprvé!


A tyhle znáte?

● Kolik lidí je třeba na Slovensku pro spáchání teroristického útoku? Dva policajti… Jeden, který ti dá bombu do kufru, druhý, který ji nenajde.

● Na letišti v cizině se při kontrole vyptávají cestujícího: „Copak máte v zavazadlech?“ „Ale co já vím...“ odpovídá cestující. „A ták – vy jste ze Slovenska!“

● Slovenská hymna je vlastně proroctvím: Nad Tatrou sa blýska (po policejních manévrech v Popradu víme, co měl její autor Janko Matúška na mysli) hromy divo bijú (naštvaný ministr vnitra Kaliňák volá policejnímu prezidentovi Packovi a ptá se po výbušnině) zastavme ich bratia (tedy irské letadlo) veď sa oni stratia (odpověď dispečera) Slováci ožijú (odkaz na úžasnou popularizaci Slovenska v médiích po celém světě).

valdis ( 8. ledna 2010 14:08 )

Viš o tem prd - idiote! Jen chceš ošulit lidi !!

Zobrazit celou diskusi